Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahdella on rakkaudelle aina tonttia – kunta etsii vapaille tonteille matchia Tinderin kautta

Kontiolahdella on rakkaudelle aina tonttia – kunta etsii vapaille tonteille matchia Tinderin kautta

Tonttikampanja jatkuu suunnitellusti kampanjasivustolla, ja aiheesta voi lukea lisää tuoreimmasta julkaisusta.

----

Kontiolahden kunta etsii vapaille tonteilleen matchia deittisovellus Tinderin kautta. Tinderissä toimivat kunnan tonttilähettiläät Saija Torikka, Tarmo Nylund ja Maija-Leena Salmi auttavat löytämään mieleisen tontin Kontiolahdelta. Vapaan tontin kanssa voi syntyä match myös Tinderin ulkopuolella kampanjasivuston kautta.

Kontiolahden kunta haluaa erilaisella tonttien markkinointikampanjalla lisätä kiinnostusta kuntaa ja tontteja kohtaan.
– Kampanja on tehty loistavimmalla asenteella pilke silmäkulmassa. Nykypäivän viestitulvassa huomion herättämiseksi on kokeiltava uusia keinoja, ja olemme harkinneet tempausta usealta kantilta. Uskomme tonttien jäävän ihmisten mieleen, vaikka kauppoja ei heti tulisikaan. Olemme tiettävästi ensimmäinen kunta Tinderissä, sanoo Kontiolahden kunnan viestintäsuunnittelija Niina Vatanen.

Tinderissä esiintyvien tonttilähettiläiden kasvot on luotu tekoälyn avulla. Tinderissä keskustelemassa on kunnan kaavoituksen työntekijöitä, joiden vartaloita hyödynnetty lähettiläiden kuvissa. Kampanjalla ei tietenkään haluta johtaa ihmisiä harhaan vaan vihjata, että täällä on tilaa asua omannäköisesti ja rakentaa unelmiaan.

Kampanja tuo samalla esiin myös sen, että kaikki internetissä oleva sisältö ei ole totta. Niin sanotut deepfake-ilmiöt ovat yleistymässä, ja kuvan päälle on voitu liittää jonkun toisen kasvot tai ne ovat tekoälyn luomat kuten tässä kampanjassa. Tontit kuitenkin ovat täysin totta.

– Meillä on varsin monipuolisesti tontteja haettavana tällä hetkellä. Esimerkiksi Kruununrannassa tontteja on kauniilla kankailla harrastusmahdollisuuksien lähellä ja Lehmon Soralassa puolestaan on mahdollisuus luonnonläheiseen väljään asumiseen. Näiden lisäksi tarjolla on tontteja haja-asutusalueelta, kertoo Kontiolahden kunnan maankäyttöpäällikkö Marja-Liisa Sykkö.

Lisätietoa haettavana olevista tonteista ja kampanjasta on kampanjasivulla.

Tonttikampanja on toteutettu yhteistyössä Markkinointitoimisto Tovarin kanssa.