Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden koulu nappasi kaksi Suomen mestaruutta Koululiikuntaliiton salibandysarjan finaaleissa

Kontiolahden koulu nappasi kaksi Suomen mestaruutta Koululiikuntaliiton salibandysarjan finaaleissa

Kontiolahden koulun tyttöjen ja poikien salibandyjoukkueet ovat voittaneet Koululiikuntaliiton SM-kisoissa Helsingissä 12.5.2022. Pojat kaatoivat yläkoulun sarjan finaalissa Lappeenrannan 2–1 ja tytöt Tampereen 6–1.

Menestys on poikkeuksellista. Poikien joukkue oli ensimmäistä kertaa mukana salibandysarjan finaaleissa ja kotiin tuomisina oli heti ensimmäisellä kerralla mestaruus. Koulun tyttöjoukkue on päässyt lopputurnaukseen kahdesti aiemmin ja mestaruus oli koulun tyttöjoukkueelle jo toinen.

Poikien joukkueen valmennuksesta vastasivat Kontiolahden koulun 9. luokan oppilaat Anton Kinnunen ja Mico Härkönen liikunnanopettaja Jarno Tuovisen avustuksella. Tyttöjen joukkuetta valmensi Markus Holopainen.

Neljättä kertaa Koululiikuntaliiton salibandysarjan finaaleissa joukkueenjohtajana mukana ollut liikunnanopettaja Jukka Kyllönen kertoo, että yhteishenki peleissä oli erinomainen.

– Jokaisen ryhmän jäsenen välinen arvostus, luottamus ja merkitykselliseksi itsensä kokeminen ovat omiaan tuomaan hyviä tuloksia, Kyllönen kertoo.