Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden varhaiskasvatukselle vuokrataan lisätilaa Lehmosta

Kontiolahden varhaiskasvatukselle vuokrataan lisätilaa Lehmosta

Kontiolahden Lehmosta vuokrataan lisää tilaa varhaiskasvatukselle. Lehmon alueen varhaiskasvatuksen tarve on ollut jatkuvasti kasvava ja vuoden alussa siellä on aloittanut kaksi uutta lapsiryhmää. Ensi syksynä Lehmossa on erityisen paljon esioppilaita, joille tarvitaan lisätilaa.

– Lehmon alue on houkutteleva asuinpaikka lapsiperheille, sillä alueen uudisrakentaminen jatkuu vilkkaana mutta myös myyntiin tulevat käytetyt omakotitalot päätyvät usein lapsiperheen uudeksi kodiksi, sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen kertoo.

– Lisäksi aiempaa suurempi määrä uusista, aloittavista lapsista on alle kolmevuotiaita, mikä lisää päiväkotiryhmien tarvetta. Yhteen alle 3-vuotiaiden ryhmään mahtuu 12 lasta, varhaiskasvatuksen päällikkö Piia Silventoinen-Litja jatkaa.

Sivistyslautakunta on päättänyt, että varhaiskasvatukselle vuokrataan lisätilaa nykyisten vuokratilojen yhteydestä osoitteesta Ruottisenahonkatu 17. Kiinteistössä toimii nykyisin kuntosali, jonka vuokrasopimus on päättymässä heinäkuussa ja kuntosali on lopettamassa toimintansa.

Lisätilat remontoidaan varhaiskasvatuksen tarpeita varten ja ne otetaan käyttöön vaiheittain syksyllä. Samassa yhteydessä selvitellään mahdollisuutta keskittää tiloihin myös varhaiskasvatuksen avoimen päiväkodin toiminta. Lisätiloille kunnostetaan toimivaksi viereisen vanhan päiväkodin piha-alue, joka myös aidataan määräysten mukaisesti turvalliseksi.