Sisältöjulkaisija

angle-left Kontioniemen ranta-alueilla tehdään harvennushakkuita

Kontioniemen ranta-alueilla tehdään harvennushakkuita

Kontiolahden kunta teetättää Riverian metsuriopiskelijoilla Kontioniemen ranta-alueilla harvennushakkuuta puistometsissä. Hakkuita tehdään kahden viikon aikana alkaen maanantaina 12.4.2021. Puut ajetaan kevyellä mönkijäkalustolla varastokasaan. Samassa yhteydessä tehdään heikkolaatuisesta puutavarasta polttopuuaihiota sekä kyläyhdistyksen tulipaikalle että Kruununrannan asuntoalueen edustalla olevalle hirsikodalle.

Kruununrannan asuinalueen rivitalojen edestä poistetaan puistoalueelta yksittäisiä asukkaiden toivomia puita pois. Samoin toimitaan avantosaunan rakennuksen läheisyydessä.

Hakkuiden tarkoituksena on avartaa maisemaa virkistysreiteiltä ja asuinalueilta Höytiäisen suuntaan ja tuoda järvenlaskun jälkeen syntyneet erikoiset känkkyräpuut entistä paremmin esiin. Harvennusalueen pinta-ala on noin kaksi hehtaaria.

Työmaalla on hakkuutyönopettajia valvomassa työskentelyä. Työmaa-alueelle ei tule mennä töiden ollessa käynnissä ilman, että on tullut huomatuksi.

Hakkuisiin liittyviin kysymyksiin vastaa kunnan ympäristöpäällikkö Antti Suontama, 050 428 5123, antti.suontama@kontiolahti.fi.

Hakkuualue