Sisältöjulkaisija

angle-left Koodikarhuista Robomestareita

Koodikarhuista Robomestareita

Kontiolahtelainen Koodikarhut -joukkue on voittanut Robomestarit 2020 -kilpailun. Sunnuntaina TV 2:ssa esitetyssä äärimmäisen jännittävässä ja vauhdikkaassa finaalissa kohtasivat Koodikarhut ja Bittipolliisit Oulusta. Finaali oli kahdeksan viikkoa kestäneen kisailujakson huipennus.

Elokuulla alkaneeseen kisaan osallistui kolme peruskouluikäisten lasten joukkuetta. Kahden mainitun lisäksi kisassa oli mukana myös Virtaluuppien joukkue Lohjalta.
- Mestaruus ratkesi lopulta taistelurobottiin finaalijaksoa varten asennettuihin lisärenkaisiin, joiden ansiosta robotti selvitti haastavan rampin Bittipoliiseja varmemmin, kertovat robottia ohjanneet Simo Piironen ja Nuutti Fadjukoff.
- Tämä oli ainutkertainen kokemus ja lähtisin mielelläni uudestaan, kertoo finaalijakson kapteenina toiminut Irina Kudinova.

Mestaruuden ja robotiikkataitojen kehittymisen lisäksi osallistuminen antoi myös muita eväitä nuorten elämään.
- Olen saanut paljon uusia kavereita sekä omasta että kilpailijoiden joukkueesta, ja se tuntuu nyt vielä tärkeämmältä kuin mestaruus. Tämä koko homma kokonaisuutena oli aivan mahtava ja siitä jäi paljon kivoja muistoja, summaavat joukkueessa kilpailleet Aatu Mehtätalo ja Santra Valkonen.

Joukkueessa kilpailivat myös Jarkki Korhonen, Maija Kuronen, Rasmus Lehikoinen, Juho Ratilainen sekä tutorit Teemu Koukkari, Jesse Riihiilä ja Samuel Tuononen.

Seitsemän ensimmäisen jakson aikana joukkueet kisailivat finaalipaikasta ja viimeisessä jaksossa kohtasi kaksi joukkuetta. Joukkueet oli valittu eri puolilta Suomea sen perusteella, missä robotiikkaa on harrastettu jo pidemmän aikaa ja tietoa ja osaamista löytyi jo entuudestaan.

Kisassa joukkueet saivat viikoittain uuden tehtävän rakentaa robotteja omalla paikkakunnallaan. Viikon lopuksi he esittelivät keksintönsä tuomaristolle studiossa. Tällä kaudella samat joukkueet kisasivat lisäksi studiolla kolmessa vauhdikkaassa haasteessa, eikä törmäyksiltäkään vältytty!

Kahdeksan viikon kamppailu osallistujilta vaati taitoa, kestävyyttä ja saumatonta tiimityötä. Robomestarit 2020 oli YLE:n lasten- ja nuorten ohjelmien toinen tuotantokausi. Edellisellä tuotantokaudella 2018 nähtiin myös joukkue Pohjois-Karjalasta. Tuolloin oli mukana kisassa Niittylahden-koulun joukkue.

Yle Lapset toteutti Robomestarit yhteistyössä Innokas-verkoston kanssa, joka ohjaa ja innostaa kouluja luovuuteen ja innovatiivisuuteen teknologian avulla. Mukana ovat olleet myös Suomen Robotiikkayhdistys ja Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta.

Lisäksi ohjelmassa nähtiin, miten robotiikkaa ja automaatiota hyödynnetään tällä hetkellä useissa suomalaisissa yrityksissä.

Robomestareiden kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.
 

Lisätietoja:

Pekka Kiiskinen, p. 050 352 1631

Lauri Mehtätalo, p. 040 732 9192