Sisältöjulkaisija

angle-left Koulukeskuksen keittiön ja ruokasalin muutostyöt käynnistyvät Kontiolahden kirkonkylällä kesäloman alettua

Koulukeskuksen keittiön ja ruokasalin muutostyöt käynnistyvät Kontiolahden kirkonkylällä kesäloman alettua

Kirkonkylän koulukeskuksen vanhan osan muutostyöt käynnistyvät 6. kesäkuuta. Kesän aikana uudistuvat koulukeskuksen keittiö ja ruokasali, jotta ne palvelevat tulevan yhtenäiskoulun ja lukion tarpeita. Samalla Kontiolahden kunnan ravintohuolto siirtyy yhden valmistuskeittiön malliin, kun tähän asti aterioita on valmistettu kahdessa valmistuskeittiössä.

Keittiön ja ruokasalin muutos- ja uudistustyöt alkavat urakka-alueen rajaamisella ja suojauksilla. Ravintohuolto siirtyy 6. kesäkuuta töiden ajaksi vanhan terveysaseman keittiölle ja tekee siellä kunnan päiväkotien ja Varparannan hoivakodin ateriat kirkonkylän koulukeskuksen keittiön valmistumiseen saakka. Ravintohuolto siirtyy takaisin koulukeskuksen keittiölle elokuussa, minkä jälkeen vanhalle terveysasemalle jää toimintaan vain eläinlääkäripalvelut. Entinen terveysasema päästään purkamaan kokonaisuudessaan pois, kun eläinlääkärille valmistuu uudet tilat Kiveläntielle.

Kirkonkylän koulun ja Kontiolahden koulun oppilastoimikunnat, esiopetus, rehtorit, laitoshuolto, ravintohuolto ja kiinteistöpalvelut ovat yhdessä olleet suunnittelemassa tulevaa ruokasalia. Ruokasalin suunnittelussa on pyritty siihen, että sali on ravintolamainen, turvallinen ja viihtyisä. Ruokasaliin on tulossa esimerkiksi erilaisia saarekkeita ja viherkasveja.

– Oppilailta tuli todella hyviä ideoita. Kysyimme esimerkiksi, mitä kalusteita ruokasaliin halutaan ja ne on toiveiden mukaisesti tilattu, ruokapalvelupäällikkö Sirpa Laakkonen kertoo.

Myös keittiön suunnittelussa on huomioitu henkilöstön toiveet – esimerkiksi terveysaseman keittiössä oleva jäähdytyshuone siirretään toiveiden mukaisesti uuteen keittiöön. Suurin osa terveysaseman keittiön laitteista saadaan hyödynnettyä joko koulukeskuksen keittiöllä muutostöiden myötä tai kunnan muissa jakelupisteissä.

Koulukeskuksen tiloissa myös kenkäeteisen laajennukseen liittyvät työt alkavat tulevan kesän aikana ja jatkuvat arviolta vuoden loppuun saakka. Kontiolahden kunnan puitesopimuskumppanit toteuttavat kokonaisuudessaan koululla tehtävät muutostyöt. Rakennusurakoitsijana toimii Rakennusliike Joen Talo Oy ja putkitöistä vastaa LVI-Jomutek Oy, IV-töistä WP-Putki Oy, rakennusautomaatiosta Schneider Electric Finland Oy sekä sähkötöistä Kontio-Sähkö Oy.

Kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Suunnittelutoimisto Pauli Nuutinen Ky, rakennesuunnittelusta Ko-Rak Palvelut Oy, LVIA-suunnittelusta Insinööritoimisto Kurkinen Oy ja Sähkösuunnittelusta Insinööritoimisto Varpiola Oy.