Sisältöjulkaisija

angle-left Koulunkäynninohjaajat ovat yhä vahvemmin etäopetuksen tukena Kontiolahdella

Koulunkäynninohjaajat ovat yhä vahvemmin etäopetuksen tukena Kontiolahdella

Koulunkäynninohjaajat ovat entistä vahvemmin apuna etäopetuksen ohjaamisessa. Kontiolahden kunnan koulujen opetushenkilöstö kehittää jatkuvasti etäopetuksen käytänteitä ja hyviä toimintamalleja poikkeusolojen aikana. Kunnassa on koettu tärkeänä se, että koteihin voidaan tarjota yhä enemmän tukea ja ohjausta.

– Tuen tarve etäopetuksen aikana ei ole hävinnyt vaan muuttanut muotoaan. Oppilaiden itseohjautuvuudessa etäopiskelun aikana on vaihtelua ja tuen tarpeeseen pyritään vastaamaan yksilöllisesti. Koulunkäynninohjaajat tekevät hienoa työtä poikkeustilanteessa, Kontiolahden kunnan opetuspäällikkö Teemu Piirainen kertoo.

Koulunkäynninohjaajat käyttävät ohjaustyössä Teamsia, Skypeä ja Whatsappia tai soittavat puhelimella oppilaille. Koulunkäynninohjaajat ovat myös kontaktiopetuksessa olevien oppilaiden tukena. Etäopetuksen tukemista viedään systemaattisesti eteenpäin, joten myös koulunkäynninohjaajat tekevät kuin huomaamattaan isoa digiloikkaa. Tähän on osaltaan vaikuttanut se, että kunta työnantajana on innostanut oman työnkuvan kehittämiseen.

Etäopetuksen tuen lisääminen on mahdollistanut myös sen, että lähes kaikki koulunkäynninohjaajat ovat välttämässä lomautukset. Koulunkäynninohjaajat voivat työpanoksellaan vastata poikkeusoloissa muuttuneeseen tuen tarpeeseen.