Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnanjohtajan blogi: "Kasvuhalu on asenne, joka antaa positiivista energiaa"

Kunnanjohtajan blogi: "Kasvuhalu on asenne, joka antaa positiivista energiaa"

Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä pureutuu uusimmassa blogikirjoituksessaan kasvuhalun ja hankalan taloudellisen tilanteen väliseen tasapainotteluun.

Tässä on ote blogin alusta ja lopun pääsee lukemaan alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

"Olen ollut pian 20 vuotta kunta-alalla töissä ja joka syksy on ollut tilanne, että erityisesti seuraava vuosi ja tulevat vuodet ovat kunnille taloudellisesti vaikeita. Itseänikin huvittaa, että miten uskottavalta tämä kuntalaisista ja luottamushenkilöistä kuulostaakaan.

Perinteitä kunnioittaen ja käsi sydämellä voin kuitenkin todeta, että vuosi 2021 on Kontiolahdella taloudellisesti vaikea. Sitä se on erityisesti kaikille keskuskaupungeille ja kehyskunnille eli kunnille, joissa verotulot ovat merkittävästi suuremmat kuin valtionosuudet. Korona on lisännyt työttömyyttä ja verotulot pienenevät väistämättä tämän takia.

Kontiolahti on ollut kasvukunta 1980-luvun alusta lähtien. Valtuustomme on hyväksynyt mahdollistavan kasvustrategian ja tavoittelemme kasvua asukasmäärässä, työpaikoissa ja verotuloissa. Kasvuhalu on myös asenne, ja se antaa positiivista energiaa. Tämä on mielestäni ainoa oikea vaihtoehto."

Lue kunnanjohtajan koko blogi aiheesta