Sisältöjulkaisija

angle-left Lehmo siistiksi -tapahtuma yhdessä kyläläisten kanssa!

Lehmo siistiksi -tapahtuma yhdessä kyläläisten kanssa!

Lehmon kyläyhdistys ry ja Kontiolahden kunta järjestävät jo neljättä kertaa keväisen Lehmo siistiksi -tapahtuman. Tämän kevään innoittajana toimii myös Ylen Miljoona roskapussia -kampanja, ja tänä vuonna Lehmossa kerätyt roskapussit kirjataan kampanjan laskuriin Kontiolahden kunnan kohdalle yhdistyksen toimesta.

Lisätietoa: Mikä Miljoona roskapussia? – Miljoona roskapussia – yle.fi

MILLOIN

Lauantaina 20.5.2023 klo 9.00–14.00

MISSÄ

Tapahtuman pääpaikkana toimii Ruottisenahonkatu 13, jääkiekkokaukalon alue. Roskien keräysalue on koko Lehmon alue. Kahvia, mehua ja kahvileipää on tarjolla veloituksetta sekä Ruottisenahon kaukalolla että Lehmon K-Supermarketissa koko tapahtuman ajan.

MITÄ

Talkoot aloitetaan kyläläisten yhteisellä kahvittelulla ja tehtävänannolla klo 9.00 Ruottisenahon kaukalolla. Voit osallistua oman aikataulusi mukaan myös myöhemmin tapahtuman aikana. Ruottisenahon kaukalolta on saatavilla roskien keruuvälineitä kyläalueen siistimiseen. Myös lapset ovat tervetulleita auttamaan talkoissa. Kaikki talkoisiin osallistuvat roskien tuojat saavat ”roskapassin”, johon yhteystiedot täyttämällä osallistut arvontaan. Arvontapalkintoina upeita tuotteita yhteistyökumppaneiltamme!

Tapahtumapaikalla otetaan ympäristön siistimisjätteiden lisäksi veloituksetta vastaan talouksien:

  • metalliromua
  • sähkö- ja elektroniikkaromua (SER)
  • vaarallista jätettä.

Ei poltettavaa jätettä, kuten huonekaluja ja puutavaraa. Paikan päällä kunnan jäteneuvontaa.

Risujen ja haravointijätteiden vastaanottopiste Hirsikangas on tapahtumapäivänä auki normaalia pidempään klo 9.00–16.00 osoitteessa Jaamankankaantie 5, Lehmo.

Muut sekajätteet ja poltettavat jätteet voi viedä Puhas Oy:n Kontiokaaren avatulle itsepalvelujäteasemalle osoitteeseen Kontiosuontie 7, 80260 Joensuu Puhaksen hinnaston mukaan. Kontiokaaren itsepalvelujäteasema on avoinna tapahtumapäivänä klo 6–22.

Tapahtumasta lisätietoja antavat:

Antti Suontama p. 050 428 5123, Kontiolahden kunta

Vesa Kuronen p. 050 560 5504, Lehmon kyläyhdistys ry

Timo Rosenius p. 040 088 5890, Lehmon kyläyhdistys ry