Sisältöjulkaisija

angle-left Lehmon koulun 2B-luokka voitti Yritys Hyvä -kilpailun

Lehmon koulun 2B-luokka voitti Yritys Hyvä -kilpailun

Yhdessä tekeminen, mielikuvituksen valloilleen päästäminen ja sinnikkyys toivat Lehmon koulun 2B-luokkalaisille voiton valtakunnallisessa Yritys Hyvä -kilpailussa. Luokka osallistui kilpailuun suunnittelemalla ja toteuttamalla tulevaisuuden kaupungin.

Yritys Hyvä -kilpailu järjestetään vuosittain, ja sen tavoitteena on innostaa osallistujia yrittämään. Kilpailussa on omat kilpailusarjansa perusopetukseen, toiselle asteelle sekä opettajaksi opiskeleville. Yrittäjän päivänä syyskuussa on perinteisesti julkaistu kilpailutehtävät, joista osallistuja voi valita itsellensä mieluisimman. Tehtävää on aikaa tehdä noin puoli vuotta, jonka jälkeen työ lähetetään kilpailuun. Kilpailun järjestävät Kehittämiskeskus Opinkirjo ja Yksityisyrittäjäin säätiö.

Lehmon koulun 2B-luokka lähti syyskuussa ideoimaan, miltä tulevaisuuden kaupunki voisi näyttää, millaisia työpaikkoja ja ammatteja siellä olisi, missä ihmiset tai muut asukkaat asuisivat ja millaisia palveluja tarvitsisivat. Reilun parinkymmenen oppilaan luokka jakautui pienempiin työskentelyryhmiin ja jokainen ryhmä toteutti yhden kaupunginosan työtä varten. Lopuksi työt yhdistettiin yhdeksi suureksi kaupungiksi.

Tänä vuonna Yritys Hyvä -kilpailuun osallistui yli 1440 lasta ja nuorta yhteensä 669 työllä. Töiden joukosta kilpailulautakunta on valinnut 25 voittajatyötä sekä 20 kunniamaininnan saajaa. Voittajille on luvassa kunniakirjojen lisäksi myös rahapalkintoja.

Palkintogaala järjestetään Helsingissä Keskustakirjasto Oodissa perjantaina 20.5.2022. Tilaisuudessa esitellään voittajatyöt sekä tutustutaan töiden tekijöihin. Myös Lehmon koulun 2B:n oppilaita on haastateltu etänä lähetystä varten.

Palkintogaalaa voi seurata livelähetyksenä netin kautta 20.5.2022 kello 12.30–13.30. Tallenne jää myös myöhemmin katsottavaksi.

Linkki tapahtumaan

Lisää aiheesta on Kontiolahti-lehden verkossa