Sisältöjulkaisija

angle-left Liikuntatilojen käyttöön rajoituksia 13.1.2022 saakka

Liikuntatilojen käyttöön rajoituksia 13.1.2022 saakka

Kontiolahti kuuluu koronaviruksen leviämisvaiheen alueeseen. Itä-Suomen aluehallintoviraston 30.12.2021 päätöksen mukaisesti Kontiolahdella otetaan käyttöön rajoituksia, joiden tarkoituksena on estää epidemian paheneminen ja turvata terveydenhuollon kantokykyä. Rajoitukset tulevat voimaan 31.12.2021 klo 16.00. Rajoitukset ovat voimassa 13.1.2022 saakka.
 
Liikuntasalit

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen kohdan 1 mukaisesti suljetaan tilat, jotka on tarkoitettu joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen:

-    Koulujen liikuntasalit
-    Kontiolahden liikuntahallin liikuntasali ja tatamisali

Suljettuja tiloja voi kuitenkin käyttää 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen sekä ammattiurheilemiseen. Ammattiurheilulla tarkoitetaan sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa ammattiurheilua ja A-maajoukkuetoimintaa. Käytännössä rajaus tarkoittaa esim. palloilulajeissa kahta ylintä kansallista sarjatasoa.

Aikuisten harrastustoiminnan vuorovaraukset Kontiolahden kunnan liikuntatiloissa perutaan 31.12.2021-13.1.2022.

Kuntosalit ja pukuhuoneet

Kontiolahden kunnan hallinnoimilla kuntosaleilla ja pukeutumistiloissa kävijämäärä rajataan max. 10 henkilöön kerrallaan. Tiloissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita (maskisuositus, käsienpesu/desinfiointi, pintojen desinfiointi, 1–2 metrin turvavälit).

Yleiset ohjeet

Kaikissa sisäliikuntatiloissa on voimassa maskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille. Liikuntatiloja saa käyttää vain terveenä ja täysin oireettomana. Kaikkea ylimääräistä oleskelua liikuntatiloissa on vältettävä. Vanhemmat ja saattajat eivät voi jäädä lasten harjoitusvuorojen ajaksi liikuntatiloihin.