Sisältöjulkaisija

angle-left Oodi Kontiolahdelle -kuosisuunnittelukilpailu on avattu!

Oodi Kontiolahdelle -kuosisuunnittelukilpailu on avattu!

Kontiolahden kunnan toteuttama Oodi Kontiolahdelle -kuosisuunnittelukilpailu on avattu. Kunta kutsuu taiteilijat, tekstiilisuunnittelijat, graafiset suunnittelijat ja kuvittajat suunnittelemaan kuosin Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kontiolahti täyttää 150 vuotta vuonna 2023.

Kuosi ilmentää Kontiolahden luontoa; erityisesti Höytiäistä ja Pielisjokea sekä vaara- ja metsämaisemia tai Kontiolahden kulttuuriperintökohteita. Kuosin tulee olla kekseliäs, huomiota herättävä – yksinkertaisesti loistava. Kuosi tulee näkymään monipuolisesti juhlavuoden erilaisissa materiaaleissa ja tuotteissa. Tavoitteena on, että kuosi jää käyttöön myös juhlavuoden jälkeen.

Yksi osallistuja voi lähettää enintään kaksi ehdotusta kilpailuun. Kriteerinä on, että tekijällä on jokin kytky Pohjois-Karjalaan. Kilpailuun osallistuessaan suunnittelija esittää kolme erilaista kuosiraporttivaihtoehtoa, joilla osoitetaan kuvion toimivuus pintaraporttina ja yksittäisenä kuviona. Ehdotuksesta tulee ilmetä, miten kuviointi ja sen yksityiskohdat voisivat toimia erilaisissa tuotteissa.

Voittajakuosin suunnittelijalle maksetaan 4000 euron palkkio, joka sisältää luonnospalkkion, kuosin kaupalliset käyttöoikeudet ja kuosin kolme erilaista muokkaus- ja väritysvaihtoehtoa. Kilpailuehdotukseen tulee liittää kirjallinen kuvaus siitä, miten kuosi ilmentää Oodi Kontiolahdelle -teemaa. Kuosisuunnittelukilpailu on avoinna 19.5.–31.8.2022. Kontiolahden kunnan nettisivuilla olevissa kilpailuohjeissa on kerrottu tarkemmat tiedot ja töiden lähetysohjeet.

Raati valitsee kolme ehdotusta, joista kuntalaiset äänestävät voittajakuosin. Raatiin kuuluvat Kontiolahden kunnan viestintäsuunnittelija Niina Vatanen, kulttuurituottaja Kristiina Isaksson ja kuvataiteen lehtori Ritva Varis sekä Joensuun taidemuseon intendentti Pauliina Kaasalainen. Raatia voidaan tarvittaessa vielä täydentää myöhemmin.

Kilpailun voittaja julkistetaan viimeistään syyskuussa 2022.

Kuosisuunnittelukilpailun säännöt ja ohjeet