Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: 3. koronarokotuksia laajennetaan maanantaina yli 40-vuotiaisiin

Siun sote: 3. koronarokotuksia laajennetaan maanantaina yli 40-vuotiaisiin

Siun sote jatkaa kolmansien koronarokotusten tarjoamista eri ikäryhmille porrastetusti. Maanantaista 10.1.2022 klo 8 alkaen ajan 3. koronarokotukseen voivat varata 40–59-vuotiaat, kun 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Rokotusvuorossa ovat edelleen myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 18–59-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat, joiden 2. koronarokoteannoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Lisäksi voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata 3. rokotusajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisten aika 3. koronarokotukseen varataan maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelun kautta numerosta 013 330 2131.

Alle 70-vuotiaiden toivotaan varaavan rokotusaika ensisijaisesti verkossa

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat (18 vuotta täyttäneet) ja kaikki 40–69-vuotiaat voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta. Koronarokotusten verkkoajanvaraus löytyy osoitteesta https://siunsote.eaika.fi. Koska kolmannen koronarokotuksen rokotusväli vaihtelee eri rokotusryhmillä, on aika tärkeää varata juuri oman rokotusryhmän ajalle.

Rokotusaika suositellaan varattavaksi ensisijaisesti verkon kautta. Jos ajanvaraus ei ole mahdollista verkon kautta, voi sen varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelun kautta numerosta 013 330 2131. Palvelussa on mahdollista jonottaa tai jättää takaisinsoittopyyntö. Takaisinsoitot soitetaan viikon sisällä.

Puhelinpalveluun toivotaan soitettavan vain, jos ajan varaaminen verkossa ei ole mahdollista. Näin mahdollistetaan ajan varaaminen myös heille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkoajanvarausta. Verkkoajanvarauksessa ja puhelinpalvelussa on varattavissa samat rokotusajat. Jos aikaa ei ole vapaana verkkoajanvarauksessa, ei sitä ole myöskään puhelinpalvelussa.

Yli 70-vuotiaille käytössä koronarokotusten takaisinsoittopalvelu

Yli 70-vuotiaille on käytössä takaisinsoittopalvelu, josta voi tarvittaessa tiedustella 3. koronarokotukseen liittyviä asioita. Siun sote on soittanut yli 70-vuotiaille ja tarjonnut aikaa 3. koronarokotukseen. Henkilöille, joita ei ole puhelimitse tavoitettu, rokotusaika on lähetetty kirjeellä. Jos puhelu tai kirje ei ole tavoittanut, voi rokotusajan sopia takaisinsoittopalvelun kautta numerossa 013 330 2705. Palvelunumero on jatkuvasti käytössä ja soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin viikon kuluessa.

Palvelu on tarkoitettu vain yli 70-vuotiaille. Alle 70-vuotiaiden takaisisoittoihin ei valitettavasti pystytä vastaamaan. Ikä on suurin riski vakavalle koronataudille, joten on tärkeää, että kolmannet koronarokotukset saadaan annettua nopeasti kaikille yli 70-vuotiaille. Tällä hetkellä kaksi koronarokotetta ottaneista yli 70-vuotiaista kolmannen koronarokotteen on saanut 84,5 prosenttia.

Massarokotustilaisuus Joensuussa 8.1.2022 klo 10–18

Joensuussa järjestetään ilman ajanvarausta toteutettava massarokotuspäivä lauantaina 8.1.2022 klo 10–18 osoitteessa Malmikatu 9. Tarjolla on 600 koronarokoteannosta. Rokotuksia jatketaan klo 18 asti tai siihen saakka, kun rokotteita riittää. Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla. Jonottamiseen ulkona on syytä varautua pukeutumalla sään mukaisesti. Tilaisuudessa annetaan vain 3. rokoteannoksia.

Rokotustilaisuudessa on käytössä Biontech-Pfizerin koronarokote. Rokotustilaisuus on suunnattu ensisijaisesti riskiryhmään kuuluville alle 30-vuotiaille miehille, joille ei varovaisuusperiaatteen mukaan voida antaa Modernan koronarokotetta. Jos kaikille rokotustilaisuuteen saapuneille alle 30-vuotialle miehille ei riitä rokotetta, tarjotaan heille uutta rokotusaikaa.

Rokotustilaisuudessa kolmansia koronarokotteita annetaan myös muille kuin alle 30-vuotiaille miehille. 3. koronarokotteen rokotustilaisuudessa voivat ottaa seuraavat ryhmät:

  • 18–59-vuotiaat sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta
  • 60–69-vuotiaat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
  • perusterveet 50–59-vuotiaat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
  • Rokotusvuorossa oleva sote-henkilöstö, kun 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset

Siun sote on käynnistänyt myös 5–11-vuotiaiden lasten 1. koronarokotusten ajanvarauksen. Rokotukset järjestetään kuntakohtaisten suunnitelmien mukaan pääosin 11.1. alkaen. Rokotusajat ovat varattavissa terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi. Lasten rokotusaikoja ei voi varata koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta.

Joensuun kantakaupungin alueella lasten koronarokotukset järjestetään keskitetysti entisen keskustan neuvolan tiloissa Malmikadulla. Enon, Pyhäselän, Vaarojen ja maakunnan muiden kuntien rokotuspaikat näkyvät verkkoaikaa varattaessa.

Lisätietoja lasten koronarokotuksista Siun sotessa löytyy osoitteesta https://www.siunsote.fi/koululaisten-ja-opiskelijoiden-palvelu

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi