Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronatartuntoja useissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä

Siun sote: Koronatartuntoja useissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä

Siun sote kertoo, että koronatartuntoja on todettu kuluvalla viikolla useissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, niin Siun soten kuin yksityistenkin toimijoiden palveluissa.

Vierailuja ikäihmisten hoivakodeissa pyydetään harkitsemaan!

Koronavirustartuntoja on todettu useissa ikäihmisten hoivakodeissa eri puolilla maakuntaa. Osa yksiköistä on asetettu kokonaan oireseurantaan tai karanteeniin. Jos yksikkö on karanteenissa, eivät vierailut ole mahdollisia. Jos yksikkö on oireseurannassa, suositellaan vahvasti välttämään kaikkia ei-välttämättömiä vierailuja ja käyntejä.

Valtaosa iäkkäistä hoivakotien asukkaista on rokotettu kolmeen kertaan. Rokote suojaa hyvin vakavaa koronavirustautia vastaan, mutta ikä on edelleen suurin riskitekijä.

Siun sote pyytää omaisia ja läheisiä harkitsemaan tarkkaan, onko vierailu läheisen luona juuri nyt välttämätön vai voisiko käynnin sijaan muistaa läheistään vaikkapa puhelinsoitolla.

Mikäli yksiköissä vieraillaan, ohjataan vierailijoita terveysturvalliseen käyttäytymiseen, kuten maskien käyttöön, käsihygieniaan, käsidesien käyttöön, turvavälien pitämiseen. Vierailijat käyttävät samoja suojaimia kuin asukasta hoitava henkilökunta.

Ohjeistus on voimassa 31.1.2022 saakka.