Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Synnytyksiin liittyviä koronavirusepidemiasta johtuvia rajoituksia tiukennetaan myös Siun sotessa

Siun sote: Synnytyksiin liittyviä koronavirusepidemiasta johtuvia rajoituksia tiukennetaan myös Siun sotessa

Siun sote on jo aiemmin ohjeistanut raskaana olevia ja synnyttäviä toimenpiteistä, joilla pyritään minimoimaan koronavirusinfektion leviämisriskiä synnytyksiin liittyvässä toiminnassa. Rajoittavien toimien tarkoituksena on varmistaa potilaiden turvallisuus sekä turvata henkilöstön riittävyys ja kriittisten toimintojen toiminta.

Synnyttäjä voi edelleen ottaa mukaan synnytykseen yhden oireettoman tukihenkilön, joka ei ole oleskellut ulkomailla synnytystä edeltävän 14 vuorokauden aikana, eikä ole altistunut varmennetulle COVID-19-infektiolle, Siun sote tiedottaa.

Lue Siun soten koko tiedote aiheesta:

Tukihenkilölle opastetaan tarvittavat suojautumis- ja hygieniaohjeet. Synnytyksen aikana tukihenkilö on synnytyksen ajan synnytyssalissa välttäen tarpeetonta liikkumista muualla synnytysosastolla.

Suomen yliopistosairaaloiden ja keskussairaaloiden yhteiseen päätökseen perustuen myös Siun sote rajoittaa tukihenkilöiden läsnäoloa synnytyksissä ja osastoilla.
6.4.2020 alkaen
• tukihenkilö ei voi olla mukana leikkaussalissa. Tämä koskee kaikkia sektioita.
• tukihenkilö ei voi olla mukana synnytysvuodeosastolla (3C), jonne synnyttäjä siirtyy synnytyksen jälkeen. Muut vierailut synnytysvuodeosastolla on kielletty jo aiemmin.

Tilanne on väliaikainen ja rajoitukset puretaan heti kun se on mahdollista.

Aiemmin ohjeistetun mukaan tervekään puoliso tai muu tukihenkilö ei voi osallistua synnytystä edeltäviin käynteihin äitiyspoliklinikalla tai seulontaultraäänikäynteihin.
– Pahoittelemme perheille aiheutuvaa vaivaa ja harmia, mutta elämme COVID-19-infektiotilanteen vuoksi poikkeustilanteessa ja toivomme ymmärrystä, kertoo ylilääkäri Jaana Fraser Pohjois-Karjalan keskussairaalalta.

Päivitetyt ohjeet koronavirusepidemian aikaan raskaana oleville ja synnyttäville löytyvät Siun soten verkkosivuilta.