Sisältöjulkaisija

angle-left Talven taiasta voi nauttia liikkuen

Talven taiasta voi nauttia liikkuen


Talven tullen vaihtolämpöiset vetäytyvät unille tai lähtevät pakkasta pakoon jonnekin lämpimään Nuuskamuikkusen tavoin.

Onneksi talvella voi pysyä lämpimänä myös liikkumalla, ja siihen Kontiolahdella on mitä mainioimmat olosuhteet.

Hiihto on lisännyt viime vuosina suosiotaan talvisena liikuntamuotona, eikä ihme, sillä se sopii kaikille. Hiihto ylläpitää kestävyyskuntoa, tasapainoa ja koko vartalon lihaskuntoa. Kontiolahdella hiihtämään pääsee ehkäpä maakunnan parhaiten hoidetuilla laduilla – siitä pitävät kirkonkylällä ja Lehmon alueella huolen kunnan omat liikuntapaikkojenhoitajat sekä kylillä kyläyhdistykset ja urheiluseurat. Luistelu ja jääkiekon pelaaminen lähikaukalossa tai luistinradalla vetää puoleensa lapsia ja nuoria – uusimmat kaukalot valmistuvat Lehmon ja Onttolan koulujen pihoille lähiliikuntaa mahdollistamaan.

Jos haluaa nauttia talvisesta luonnosta omassa rauhassa, kannattaa kokeilla lumikenkiä. Lumikenkäily tarjoaa luontokokemuksen lisäksi tehokasta harjoitusta jaloille ja verenkiertoelimistölle. Lumikenkiä voi kysäistä tarvittaessa lainaan Kontiolahden liikuntahallin vahtimestarilta.

Kontiolahdella halutaan mahdollistaa luontoliikunta myös kävellen tai fatbikella, joten talven uutuutena kokeilemme Salpalinja Trailia mukailevan monikäyttöreitin ylläpitoa.
Talvisen liikuntahetken jälkeen maistuu lämmin kaakao – rohkeimmat pulahtavat lenkin jälkeen avantoon ja nauttivat kylmähoidon antamasta endorfiiniruiskeesta.

Tervetuloa meille, talvi!

Kuva: Lasse Turunen

Ryhmä ajaa lumessa läskipyörillä.