Sisältöjulkaisija

angle-left Tapahtumat hyvinvoinnin edistäjinä

Tapahtumat hyvinvoinnin edistäjinä

 

Tulevana vuonna Kontiolahdella tapahtuu paljon.

Ampumahiihtostadionilla järjestetään helmikuussa SM-viikon lajeista hiihtosuunnistuksen ja valjakkohiihdon suomenmestaruuskilpailut, maaliskuussa ampumahiihdon maailmancup-kilpailut, toukokuussa koiranäyttely, kesäkuussa Karjalan Erämessut ja marraskuussa toinen ampumahiihdon maailmancup-tapahtuma.

Ampumahiihtostadion ei suinkaan ole ainoa tapahtumapaikka, vaan vetovoimaisia tapahtumia järjestetään ympäri kuntaa. Esimerkiksi toukokuun alussa meitä ilahduttaa Pajot – karjalaiset musiikkipäivät Kotiseutukeskuksen ympäristössä ja heinäkuussa Mönnissä järjestettävä Suvessa soi -tapahtuma.

Kunnan omaa tapahtumatuotantoa on myös vahvistettu. Jatkossa kunnan vapaa-ajan tapahtumien (esim. Kontiolahti-päivä, mökkiläistapahtuma sekä joulunavaus) tuottamisesta vastaa vapaa-aikapalvelut. Tapahtumaosastoa on myös resursoitu muuttamalla henkilöstön toimenkuvia. Monille tuttu kasvo kunnan tapahtumissa on jatkossa kulttuurituottajan tehtävänimikkeellä toimiva Kristiina Isaksson (kuvassa oik.). Isakssonilta löytyy vastaus niin tapahtumapaikkaan liittyviin käytännön kysymyksiin kuin vaikkapa uuden tapahtuman ideointiin.

Isakssonin työparina toimii yhteisöohjaaja Sini-Tuuli Muttonen, joka työskentelee puolet työajastaan kulttuuripalveluissa ja toisen puolen nuorisopalvelujen tehtävissä. Muttonen on tapahtumaosaaja, joka on hankkinut kokemuksensa muun muassa Ilosaarirockin monivuotisena vapaaehtoisena vastaavana. Hänen tehtäviinsä kuuluu kunnan omien tapahtumajärjestelyjen lisäksi myös tapahtumayhteistyö kylien kanssa.

Ensi vuoden tavoitteena on koota kuntaan oma tapahtumajärjestäjän opas, jota jokainen tapahtumajärjestäjä voisi hyödyntää oman tapahtumansa suunnittelussa ja toteutuksessa. Siihen tullaan kirjaamaan niin tapahtumapaikat kalustoineen kuin myös käytännön ohjeet, miten lähteä liikkeelle tapahtumajärjestelyissä. Myös kulttuuriavustuksia pyritään tulevana vuonna kohdentamaan tapahtumiin, jotka tuovat meille kaikille iloa ja hyvinvointia arjen keskelle.

Sini-Tuuli Muttonen ja Kristiina Isaksson