Sisältöjulkaisija

angle-left Uudet työmahdollisuudet lisäävät vetovoimaa

Uudet työmahdollisuudet lisäävät vetovoimaa


Kontiolahdella on vastattu tuotannollisten alojen työvoimapulaan rekrykoulutuksella. Saadut kokemukset ovat olleet tähän mennessä hyvät. Kuva: Ouneva Group

Elinvoimatyö on nousemassa kuntien tehtäväkentässä yhä enemmän keskiöön. Kunta tähtää elinvoimatyöllä kasvuun, asukkaiden hyvinvointiin ja myönteiseen työpaikkakehitykseen. Kontiolahdella elinvoima on kunnan tytäryhtiöiden toiminnan ydintä.

Yksi kunnallisten elinvoimayhtiöiden keino kannustaa yrityksiä kasvuun on tarjota yrityksille houkuttelevia yritystontteja ja kasvuun mahdollistavia toimitiloja. Kontiolahden kunnan tytäryhtiön, Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n rakennuttama elektroniikkatehtaan laajennus Jotwire Oy:lle valmistuu vuoden 2022 lopussa. Koska tuotannollisilla aloilla työvoimapula on noussut kasvun haasteeksi, on tilanteeseen vastattu Kontiolahdella konkreettisella yhteistyöllä. Jotwirelle uusia työntekijöitä on haettu rekrykoulutuksen avulla. Mukaan valitut hakijat koulutetaan työtehtäviin ennen kuin työ alkaa. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaiseksi.

Kokemus on tähän mennessä ollut hyvä. Kontiolahdella te-hallinnon, kunnan työllisyydenhoidon, elinkeinoyhtiön ja koulutusorganisaatioiden yhteistyö on onnistunut.

– Yhteistyö toimi ihan superhyvin, kaikki oli selkeää ja jokainen teki oman osuutensa, Ouneva groupin HR-asiantuntija Mari Räty kertoo.

Elinvoimaisena pysyminen vaatii kunnalta ja yrityksiltä tulevaisuususkoa ja yhdessä tekemistä. Yritysten kasvun kautta syntyvät uudet työmahdollisuudet luovat alueelle vetovoimaa ja parantavat jo ennestään kuntien pitovoimaa.

Tehtaalla työskentelyä