Sisältöjulkaisija

angle-left Vastaanottopisteet uudistuvat

Vastaanottopisteet uudistuvat

Vastaanottopiste
Suosittu ja tarpeellinen risujen ja puutarhajätteen vastaanottopalvelu uudistuu. Kontiolahden kunta on ylläpitänyt jo yli 20 vuotta puutarhajätteen maksutonta vastaanottopalvelua. Palvelua uudistetaan tänä vuonna aloittamalla kasviperäisen vieraslajijätteen vastaanotto kesäkuun alussa. Vieraslajijäte kerätään umpinaisissa säkeissä erilliselle lavalle. 

Ensimmäisinä aukiolopäivinä risunkeräyspisteelle muodostuu useiden autojen jonoja, jotka osoittavat palvelun tarpeellisuuden. Toiminta on perusteltua palvelua myös vieraslajien torjunnan näkökulmasta. Mitä vähemmän puutarhajätteitä jätetään maastoon ja toimitetaan keskitetysti oikealla tavalla hyötykäytettäväksi, sitä pienempi on vieraslajien leviämispaine puutarhajätteen mukana ympäröivään luontoon.

Toiminnan tiedotteeseen ja vastaanottopaikan portille tulee myös puhelinnumero, johon voi ottaa yhteyttä, jos palvelu ei ole ilmoitettuna aikana auki.
Puuperäinen risu ja ranka haketetaan ja hyödynnetään alueen lämpölaitoksien polttoaineena, joten maa-ainesta tai metallia ei saa olla tuotavan puuaineksen seassa. Lehti- ja ruohojätteestä valmistetaan kasvualustaa kunnan maanrakennuskohteisiin. Kannot ja juurakot tulee toimittaa suoraan jäteasemalle tai kantojen ja energiapuun käsittelijöille.

Vaskelantien vastaanottopiste on avoinna ajalla 4.5.–19.6. ja 14.8.–18.9. tiistaisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 10–14. Vastaanottopiste sijaitsee osoitteessa Vaskelantie 5, Kontiolahti.

Hirsikankaan vastaanottopiste puolestaan on avoinna ajalla 5.5.–19.6. ja 14.8.–18.9. keskiviikkoisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 10–14. Vastaanottopisteen sijainti on osoitteessa Jaamankankaantie 5, Lehmo.

Molemmat vastaanottopisteet ovat ajalla 25.9.–30.10. avoinna vain lauantaisin kello 10–14.

Vastaanottopiste