Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntouttava työtoiminta siirtyy hyvinvointialueelle

Kuntouttava työtoiminta siirtyy hyvinvointialueelle


Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen siirtyy kunnilta hyvinvointialueille 1.1.2023. Tiivis yhteistyö jatkuu eri toimijoiden kesken.

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelu, joka on suunnattu henkilöille, joiden työttömyys on pitkittynyt ja jotka eivät pysty osallistumaan TE-toimiston tai kuntakokeilun tarjoamiin palveluihin. Kuntouttava työtoiminta on sisällöiltään sosiaalisesti vahvistavaa. Toiminnassa saa rytmiä arkeen ja tavoitteena on löytää vahvuuksia työelämää varten.

Kontiolahdessa kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan kunnan toimintana, toimintayksikkö Laiturilla, työpajalla, yhdistyksissä ja kunnan eri osastoilla. Vaikka kuntouttavan työtoiminnan asiakkuudet siirtyvät hyvinvointialueen hoidettaviksi, tiivis yhteistyö jatkuu työllisyyspalvelujen, työpajan, kunnan eri toimijoiden ja yhdistysten kesken.

Hyvinvointialueuudistuksen myötä kunnat eivät voi enää vastata sosiaalipalvelujen, kuten kuntouttavan työtoiminnan tuottamisesta vuoden alusta alkaen. Yhteisenä pyrkimyksenä on, että asiakkaiden siirtymä sujuisi jouhevasti. Toimintayksikkö Laiturin toiminta jatkuu, ja valmentautujille voidaan tehdä niin uusia sopimuksia kuntouttavan työtoiminnan jaksoista kuin jatkaa vanhojakin sopimuksia. Yhdistyksissä kuntouttava työtoiminta voi jatkua kunnan sopimuksella vuoden loppuun saakka.

Yhdistyksien kumppanuussopimukset kunnan kanssa ja toimintatuet kuntouttavan työtoiminnan osalta päättyvät hyvinvointialueuudistuksen myötä 31.12.2022. Hyvinvointialue järjestää kuntouttavaa työtoimintaa ja kilpailuttaa kuntouttavan työtoiminnan palvelujen tuottajat sekä solmii uudet sopimukset vuoden 2023 alussa.

Tiimin kädet

Ota yhteyttä: