Muu koulutus

Kontiolahden kansalaisopistotoiminnan järjestämisestä vastaa Joensuun seudun kansalaisopisto. Musiikkileikkikoulutoimintaa ja musiikin perusopetusta ostamme Joensuun konservatoriolta.

Kansalaisopisto

Tutustu Joensuun seudun kansalaisopiston monipuoliseen kurssitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan! Voit kuntalaisena vaikuttaa kansalaisopiston kurssitarjontaan esittämällä omia toiveitasi ja ajatuksiasi tulevasta opetuksesta.

Kansalaisopistot ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voit oppia uusia tietoja ja taitoja. Opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä ihmisen omaan haluun oppia ja kehittyä.

Joensuun seudun kansalaisopisto järjestää lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta.

Konservatorio

Musiikkileikkikouluun osallistuu vuosittain noin 120 lasta ja musiikin perusopetuksessa on noin 60 oppilaspaikkaa. Opetusta on Kontiolahden sivutoimipisteissä ja Joensuussa.

Musiikkileikkikoulun ja musiikin perusopetuksen tavoitteena on musiikinrakkauden herättäminen ja lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikillisin keinoin. Tarkoituksena on antaa lapsille virikkeitä jatkuvan musiikin harrastuksen syntymiseen.