Jätehuolto

Kontiolahdella kiinteistöjemme jätehuolto on järjestetty kuntien yhteistyönä, jonka edellyttämänä kuulumme yhteisen alueellisen jätelautakunnan toimialueeseen.

Kontiolahti on jätehuoltoyhtiö Puhas Oy:n osakaskunta. Kaikkien Kontiolahden alueella sijaitsevien rakennettujen kiinteistöjen tulee liittyä jätehuollon asiakkaiksi. Puhas Oy on kilpailuttanut jätehuollon kuljetuspalvelut yhdelle urakoitsijalle koko Kontiolahdessa. Asiakaspalvelu, neuvonta, laskutus ja palaute hoidetaan Puhas Oy:n asiakaspalvelun kautta.

Puhas Oy
asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 8–15
puh. 013 318 198
asiakaspalvelu@puhas.fi

Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävät
Joensuun alueellinen jätelautakunta vastaa kunnille kuuluvien jätehuollon järjestämiseen, suunnitteluun ja seurantaan liittyvien viranomaistehtävien hoitamisesta toimialueellaan. Jätelain mukaan kunnat voivat antaa paikallisista olosuhteista johtuvia jätehuoltoa tarkentavia jätehuoltomääräyksiä jotka antaa jätehuollon kuntayhteistyöalueilla alueellinen jätelautakunta.

Asiointi jätehuoltoviranomaisen (jätelautakunnan) kanssa:

Jätelautakunnan puhelinpalvelu
puh. 013 337 7100

Puhelinpalveluajat
ma–ti klo 10–12 
to klo 12–14 

Toimisto
Muuntamontie 5, 80100 Joensuu

jatelautakunta@joensuu.fi

Kontiolahdessa on Uuron teollisuusalueella jäteasema, joka palvelee maanantaisin klo 15–19 ja torstaisin klo 9–13. Katso lisätietoja Puhas Oy:n kotisivuilta kohdasta Kontiolahden jäteasema.

Kontiolahden jäteasema
Nosturikatu 4
80770 Kontiolahti

Ekopisteet
Kontiolahdella on useita eri puolille kuntaa sijoitettuja ekopisteitä. Ekopisteiden sijainti ja kohteilla kerättävistä hyötyjätteistä saat lisätietoa Puhas Oy:n sivuilta.

Kesäasukkaat
Vapaa-ajan asuntosi jätteet pitää toimittaa keräykseen yhteisen järjestelmän kautta.
Voit tilata vapaa-ajanasunnon käyttöajalle kiinteistökohtaisen jäteastian tyhjennyksen. Vierekkäiset samaa kulkuväylää käyttävät kesäasukkaat voivat muodostaa jätekimppoja, joissa kimpan osakkaat huolehtivat jäteautolla kulkukelpoisen tien päähän yhteisen jäteastian, joka tyhjennetään sopimuksen mukaan. Puhas Oy:n sivuilta löytyy ohjeet kimppa-jäteastian perustamiseksi.

Jos vapaa-ajan asunnollesi ei voida järjestää omaa jätteen keräyspaikkaa tai alueellasi ei ole mahdollisuutta liittyä yhteiseen kimppa-astiaan, sinun tulee ilmoittautua jätteen aluekeräyspisteen käyttäjäksi.

Puntarikoskella, Romppalassa ja Uurossa  on lukittu jätteen aluekeräyspiste, joka on tarkoitettu vapaa-ajan asuntojen päivittäin syntyvän kotitalousjätteen vastaanottopisteeksi. Aluekeräyspisteen käyttöoikeus on vain aluekeräyspistemaksun maksaneilla, joille annetaan maksun yhteydessä avaimet jäteastian käyttämiseksi.

 

Kontiosuon jätekeskus palvelee raskasta liikennettä ja on avoinna klo 8-16. Kontiokaari palvelee puolestaan kotitalouksia ma - su klo  6-22. Vaarallisten jätteiden ja muiden ilmaisjakeiden vastaanottoajat löydät täältä


Puutarhajätteen vastaanotto
Meillä Kontiolahdella on kaksi maksutonta puutarhajätteen vastaanottopaikkaa, joista puutarhajätteesi toimitetaan hyötykäyttöön energiaksi tai mullan raaka-aineeksi. Vastaanottopaikat sijaitsevat Vaskelassa ja Hirsikankaalla. Vastaanottoa on keväisin ja syksyisin erillisen ohjeen mukaisina aikoina. Vastaanotto on valvottua, jotta vastaanotettava tavara pysyy ohjeistuksen mukaisena.