Tontit, pääsivun teksti

Tarjoamme kaava- ja haja-asutusalueelta tontteja sekä asuinrakentamiseen että yritystoimintaan.

Kontiolahti on reilun 15 000 asukkaan kunta Pohjois-Karjalassa, Itä-Suomessa. Kontiolahti on jatkuvasti kasvava, muuttovoittoinen ja ikärakenteeltaan nuorekas kunta lähellä Joensuun kaupunkia: lähimmiltä asuinalueilta, kuten Lehmo ja Onttola, on Joensuun torille matkaa noin neljä kilometriä. Kontiolahti tunnetaan erityisesti lapsiystävällisenä koko perheen asuinpaikkana. Lapsiperheille kunnastamme löytyy poikkeuksellisen tiheä alakouluverkko, kaksi uutta yhtenäiskoulua, lukio sekä laadukkaat päiväkotipalvelut.

Alueemme luonto tarjoaa asukkaille paljon elämyksiä, kun alueella on useita järviä, metsiä, upeita maisemia ja talvisin huippukuntoiset hiihtoladut. Kirkkaasti välkehtivän Höytiäisen rannalla sijaitsevat Kirkonkylä ja Kontioniemi sekä maaseutumaiset Puntarikoski ja Kunnasniemi. Leppoisasti virtaavan Pielisjoen rannoilla sijaitsevat tiiviimmin asuttu Lehmo sekä Paiholan, Jakokosken ja Kulhon alueet. Selkie-Mönnin vaaramaisema-alueelta avautuu hulppeat näkymät Pielisjoelle. Lehmossa sijaitsevat Utranharju ja Ukonharju sekä Höytiäisen rannalle ulottuva Jaamankangas tarjoavat mahtavat olosuhteet ulkoiluun ja liikuntaan. Kontiolahden kunta kuuluu ilmastoedelläkävijöiden hiilineutraalit kunnat (HINKU) -verkostoon.

Kontiolahden kunta tarjoaa asukkailleen terveellisen, turvallisen ja viihtyisän elinympäristön. Hanki tontti sieltä, missä olet onnellinen. Meillä voit valita asumisen kehittyvissä taajamissa, aktiivisissa kylissä ja vesistöjen läheisyydessä. Kontiolahdella on tarjolla tontteja kaava- ja haja-asutusalueilta, jotka sopivat erinomaisesti sekä asumis- että yritystoimintakäyttöön. Asuntotonteilla on tarjolla myynti- ja vuokrausvaihtoehtoja, joista tekninen lautakunta tekee päätöksen. Huomioimme meille tärkeät ilmastoasiat maankäytön suunnittelussa ja tonttien luovutuksessa.

Tarkemmat tiedot hakumenettelystä, tonttien hinnoittelusta ja myynti- tai vuokraushinnoista voi löytää karttapalvelusta, jossa on myös lisätietoa tonttien rakennusoikeudesta, koosta ja hakuehdoista. Tonttien havainnekuva ja tontin mittapiirros ovat myös nähtävissä karttapalvelussa. Aluekohtaisilta sivuilta voi saada tietoa alueesta ja sen tonttivaihtoehdoista (esimerkiksi rantatontit). Kun ostat tai vuokraat tontin Kontiolahdelta, saat tontin suunnitteluun DWG-aineiston pyynnöstäsi.

Tonttien hakukierros kestää kolmesta neljään viikkoa. Ensimmäisellä hakukierroksella kaikki hakuehdot täyttävät hakemukset huomioidaan tonttiluovutuksessa. Tontit luovutetaan myymällä tai vuokraamalla. Omakotitontteja asetetaan vuosittain määräajaksi haettavaksi, mutta niitä on haettavana myös ilman erityistä määräaikaa ympäri vuoden. Tonttihausta tiedotetaan kunnan kotisivuilla ja sanomalehdissä. Kun haet Kontiolahden kunnalta asuintonttia, sinulla ei saa olla aiemmin hankittua rakentamatonta tonttia saman kaavamerkinnän alla. Vapaana olevat yritystontit löytyvät myös karttapalvelusta. Ennen yritystontin hakua tulee neuvotella kunnan maankäyttöpäällikön tai Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n kanssa.

(Sivu päivitetty 12.4.2024)

 

Tontit sivu Yksinkertainen linkkilista -sisältö

Tutustu lisää:

Ajankohtaista: