Varhaiskasvatukseen hakeminen ja asioiminen Daisyssä

Paikan hakeminen

Voit hakea Kontiolahden kunnan varhaiskasvatuspaikkoja sähköisesti eDaisy-palvelussa. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole sinulle mahdollista, hae paikkaa lomakkeella. Paikkoja on sekä päiväkodeissa että perhepäivähoidossa.

Lapsi voi saada varhaiskasvatuspaikan aikaisintaan sen kuukauden alusta, kun hän täyttää 9kk. Varhaiskasvatuspaikkaa ei voi kuitenkaan saada ajalle, jolta lapsen hoidosta maksetaan vanhempainrahaa.

Mikäli muutat Kontiolahdelle toisesta kunnasta mutta lapsesi jatkaa yksityisessä varhaiskasvatuksessa vanhassa kunnassa, hae yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteliä Kontiolahden kunnalta.

 

Jos varhaiskasvatushakemuksesi ei ole enää ajankohtainen, peru hakemus ilmoittamalla palveluohjaajalle.
 

Hakemusvaiheessa saat tarvittaessa ohjausta palveluohjaajiltamme Tellervo Mustoselta tai Heidi Pesoselta.

Sähköisen hakemuksen täyttö edellyttää palveluun tunnistautumista joko mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksella. Hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Äkillisen työllistymisen tai opintojen aloituksen takia voimme kuitenkin järjestää lapsellesi paikan kahden viikon kuluessa.

Tiedota mahdollista yhteishuoltajaa hakemuksen tekemisestä. Voit laittaa hakemukselle itsesi yksinhuoltajaksi vain, mikäli olet lapsen virallisissa tiedoissa lapsen ainoa huoltaja. Huolehdithan hakemukselle yhteishuoltajan tiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä. Saat päätöksen hoitopaikasta hakemuksesi kiireellisyydestä riippuen noin kuukausi ennen hoidon alkua.

Yhteishuoltaja näkee päätöksen varhaiskasvatuspaikasta e-daisy palvelussa, jonne hän voi kirjautua omilla pankkitunnuksillaan.

Sinun on mahdollista hakea myös yksityisiin päiväkoteihin, joihin voit hakea olemalla suoraan yhteydessä päiväkoteihin tai sähköisellä lomakkeella päiväkodin omilta kotisivuilta. Kunnan alueella toimii neljä yksityistä päiväkotia. Tehtyäsi palvelusopimuksen yksityisen päiväkodin kanssa voit hakea palveluseteliä Kontiolahden kunnan eDaisy-palvelussa kohdasta Palvelusetelihakemus. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole sinulle mahdollista, voit hakea palveluseteliä lomakkeella.

Pyrimme huomioimaan toiveesi varhaiskasvatuspaikasta. Mikäli varhaiskasvatuspaikkatoiveen toteuttaminen ei ole mahdollista, myönnämme paikan siitä yksiköstä (päiväkodista tai perhepäivähoitopaikasta), jossa paikkoja on vapaana. Kun sijoitus on tehty, poistuu hakemuksesi jonosta.

Jos haet paikkaa sekä kunnallisesta että yksityisestä varhaiskasvatuksesta ja saat lapsellesi paikan yksityisestä päiväkodista, sinun tulee ilmoittaa asiasta palveluohjaajalle. Palveluohjaaja poistaa tällöin hakemuksesi kunnalliseen varhaiskasvatukseen. Mikäli haluat kuitenkin jäädä jonoon odottamaan kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa, sinun tulee tehdä eDaisy-palvelussa Muutosilmoitus > Toive hoitopaikan vaihdosta.

Paikan vastaanottaminen

Saat päätöksen varhaiskasvatuspaikasta eDaisy-palveluun. Päätöksen saapumisesta tulee muistutus sähköpostiisi. Sinun tulee viikon kuluessa ilmoittaa paikan vastaanottamisesta tai kieltäytyä paikasta. Mikäli kieltäydyt varhaiskasvatuspaikasta, vaikka varhaiskasvatustarve on edelleen voimassa, tulee sinun tehdä uusi hakemus. Tällöin palaat neljän kuukauden jonoon. Kun olet vastaanottanut paikan e-daisy palvelussa, voit ottaa yhteyttä varhaiskasvatuspaikkaan sopiaksesi tutustumiskäynnit.

Paikan irtisanominen

Varhaiskasvatustarpeen päättyessä kunnallisessa varhaiskasvatuksessa sano paikka irti mahdollisimman pian. Irtisanomisen teet eDaisy-palvelussa kohdassa Irtisanomisilmoitus.

Yksityisessä varhaiskasvatuksessa sinun tulee irtisanoa päiväkodin kanssa tekemäsi palvelusopimus ja ilmoittaa kunnalle palvelusetelin maksatuksen päättämisestä palvelusetelin irtisanomislomakkeella.

Muutosten hakeminen

Jos toivot siirtoa toiseen varhaiskasvatusyksikköön, sinun tulee tehdä eDaisy-palvelussa Muutosilmoitus > Toive hoitopaikan vaihdosta. Toimi samoin mikäli lapsellasi on paikka yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja toivot siirtoa kunnalliseen varhaiskasvatukseen. Huomaa, että yksityisillä päiväkodeilla on omat irtisanomisaikansa ja -sääntönsä. Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelin ollessa voimassa lapsesi ei voi saada paikkaa kunnallisesta varhaiskasvatuksesta tai toisesta yksityisestä varhaiskasvatuspaikasta.

Toteutamme siirtotoiveita pääsääntöisesti toimintakauden vaihtuessa mahdollisuuksien mukaan, mikäli ryhmistä ei vapaudu paikkoja ennen sitä.

Lapsen ryhmä varhaiskasvatusyksikössä voi vaihtua toiminnallisista syistä kesken kauden tai kauden alusta. Lisäksi, jos lapsi on sijoitettu vuoroyksikköön myös yksikkö voi vaihtua, mikäli vuorohoidontarve päättyy.

 

Tulojen ilmoittaminen

Perheen kokona otetaan huomioon yhteistaloudessa avioliitossa tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävät henkilöt sekä kaikki heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat molempien alaikäiset lapset. Huolehdithan nämä tiedot myös hakemukselle.

Tulotiedot tulee toimittaa viipymättä, kunnallisessa varhaiskasvatuksessa kuitenkin viimeistään kuukauden kuluttua varhaiskasvatuksen aloituksesta.

Perheen tulee itse ilmoittaa viipymättä perhekokoon ja tulotietoihin liittyvät muutokset joko toimistosihteerille tai e-daisy palvelun kautta.

 

Asioi Daisyssä

 

eDaisy

Varhaiskasvatushakemus (päiväkodit, perhepäivähoito, leikkikerho)

Esikouluun ilmoittautuminen

Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelihakemus

Tulotietoilmoitukset

Irtisanomis- ja muutosilmoitukset (irtisanomisilmoitukset vain kunnallisessa varhaiskasvatuksessa)

Sijoitus-, maksu- ja palvelusetelipäätökset

Varhaiskasvatuspaikan vastaanottaminen

 

DaisyFamily

Hoitoaikavaraukset

Läsnä- ja poissaolot

Päivittäinen yhteydenpito

Perustietojen ylläpito

Varhaiskasvatussuunnitelma (vasu)

Ota yhteyttä:

Palveluohjaus

TELLERVO MUSTONEN

PERHEPÄIVÄHOIDON ESIMIES/PALVELUOHJAAJA
 050 428 5109
tellervo.mustonen@edu.kontiolahti.fi

Palveluohjaus ja Daisyn käyttöön liittyvät tekniset asiat

HEIDI PESONEN

VARHAISKASVATUKSEN ESIMIES/PALVELUOHJAAJA
 040 357 5467
heidi.pesonen@edu.kontiolahti.fi

Kunnallisen varhaiskasvatuksen maksuasiat, laskutus, yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli