Kesätyöt

Tarjoamme kontiolahtelaisille nuorille kunnan kesätyöpaikkoja sekä mahdollisuutta toimia kesäyrittäjänä. Lisäksi tuemme työnantajia nuorten kesätyöllistämisessä.

Kunnan kesätyöpaikat

Kunnan kesätyöpaikkoihin voivat työllistyä kontiolahtelaiset koululaiset ja opiskelijat, jotka kesätyövuonna täyttävät vähintään 16 vuotta. Työtehtäviä on tarjolla monipuolisesti kunnan eri yksiköissä. Työllistämisaika on pääsääntöisesti kaksi viikkoa ja työaika 30 tuntia/viikko. Työsuhteet ajoittuvat yleensä touko-elokuulle.

Kunnan kesätyöpaikkojen hakuaika kesän 2022 osalta on päättynyt. Kunnan 106 avoimeen kesätyöpaikkaan saapui yhteensä 309 hakemusta. Hakijoiden määrä yhteensä oli tasan 200 nuorta. Kunnan esimiehet ovat yhteydessä hakijoihin kevään aikana. Tavoitteena on, että valinnat kesätyöpaikkoihin on tehty toukokuun loppuun mennessä.

Muiden työnantajien kesätyöpaikat

Tuemme 60 kontiolahtelaisen nuoren kesätyöllistämistä yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin. Tukea saadakseen työnantajan itse ei tarvitse olla kontiolahtelainen. Tuen suuruus on 200 euroa työllistettyä nuorta kohti. Työnantajat varaavat tuet ennakkoon siten, että yhtä työnantajaa kohti voidaan myöntää tuki korkeintaan kuuden nuoren työllistämiseksi.

Tuen maksamisen ehtona on, että nuori:

- on koululaisena tai opiskelijana kirjoilla oppilaitoksessa

- on kesätyövuonna vähintään 16 vuotta täyttävä

- työllistetään vähintää 60 työtunniksi

- ei ole oma perheenjäsen tai perheyritykseen työllistettävä

Kesätyöntekijän palkkaus määräytyy toimialan työehtosopimuksen mukaisesti. Tuki maksetaan jälkikäteen toteutuneita palkkauskustannuksia vastaan.

Lisätietoja: työllisyyspäällikkö Ulla Mänttäri-Tikka, ulla.manttari-tikka@kontiolahti.fi tai puhelimitse 050 427 0595.

Kesäyrittäjyys

Kunta ja 4H-yhdistys järjestävät kontiolahtelaisille 16-28-vuotiaille nuorille mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että nuori voi saada pienen rahallisen tuen tehtyään liiketoimintasuunnitelman ja 4H-perustamisilmoituksen tai jo toiminnassa olevan nuoren yrittäjyyttä voidaan tukea pienellä rahallisella summalla. Tuen muodot päätetään vuosittain.

 

 

 

 

Kesäyrittäjyys