Kontiolahden koulu

Koulu sijaitsee kirkonkylällä ja samassa pihapiirissä opiskelevat myös Kontiolahden lukion oppilaat.

Upean liikuntahallin lisäksi koulun ympäristön tarjoamat monipuoliset liikkumisen mahdollisuudet, kuten koulupihan pelikaukalot, jäähalli, frisbeegolfrata ja Kontionpolkujen reitit sekä liikkuvan koulun välineistö (mm. scootit ja 25 fatbike-pyörää), innostavat oppilaita liikkumaan.

Koulullamme on ajanmukaiset tilat ja nykyaikaiset välineet. Aula- ja käytävätiloja on kalustettu oppimis- ja työskentelytiloiksi. Monipuolinen laitekanta mahdollistaa erilaisten teknisten sovellusten hyödyntämisen opiskelun tukena. Oppilaiden käytössä on kannettavia tietokoneita, iPadeja ja perinteisiä atk-luokkia. Valinnaisaineiden tarjonta on koulussamme laaja.

Koulumme tunnusomaisia piirteitä ovat aktiivinen oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta, luontoon suuntautuvat retket, ystävyyskoulut Venäjällä ja Saksassa sekä monipuoliset tapahtumat. Oppilaskunnan hallitus ja tukioppilaat järjestävät kouluvuoden aikana useita teemapäiviä, tapahtumia ja tempauksia, jotka edistävät kouluviihtyvyyttä ja tuovat vaihtelua koulupäiviin. Joka vuosi uudet ystävyyskoulujen oppilasryhmät vuoroilevat vastavuoroisesti toistensa luona ja tutustuvat toistensa kouluun, perheisiin ja elinympäristöön. Seitsemäsluokkalaiset kartuttavat luokkahenkeä syksyn ryhmäytymispäivillä – valinnaisten aineiden ja liikuntapäivien retkillä käymme luonnossa liikkumassa, kalastamassa ja seikkailemassa, ja perusopetus huipentuu vaellusreissulla kansallismaisemissa.