Sisältöjulkaisija

angle-left Nyt tulee lasten ikioma Kontiolahti-päivä!

Nyt tulee lasten ikioma Kontiolahti-päivä!

Vauhtia, temppuja, akrobatiaa, taikuutta, herkkuja ja parasta korvakarkkia maailmassa – lasten naurua on luvassa elokuussa.

Kontiolahti-päivää juhlitaan tänä vuonna lasten kanssa. Vuosittain järjestettävä Kontiolahti-päivä suunnataan joka toinen vuosi lapsille ja joka toinen vuosi koko perheelle ja ehkä hieman enemmän aikuiseen makuun.

Lasten Kontiolahti-päivä pidetään lauantaina 10.8.2019 klo 10–14 hyväksi tapahtumapaikaksi todetulla Koulukeskuksen pihalla. Sadeilman uhatessa tapahtuma siirtyy näppärästi liikuntahalliin. Kunnan tapahtuman tuottaa kulttuuripalvelut yhdessä nuorisovaltuuston kanssa.

Elokuisena lauantaina piha täytetään Mikon pomppulinnoilla, Sirkus Supiaisen sirkusteltalla työpajoineen, seurakunnan toimintapisteellä, Pokalin Liikunnan iloa -kiertueella ja 4H:n nuorten yrittäjien pitämällä kahvilalla.
Kaikki toiminta on lapsille maksutonta.

Mikon pomppulinnat takaa lapsille hauskuutta erilaisilla pomppulinnoilla, ja tuovatpa he pihalle myös popcornien ja hattaroidenkin tuoksua myyntikojullaan. Päivän tarjonnalla varmistetaan jokaiselle osallistujalle punaiset posket ja naurava suu.

Sirkus Supiaisen kiertävä sirkusfestivaali tarjoaa työpajan ja esityksiä jo perjantai-iltana aikuisille – ja lauantaina on sitten lapsilla mahdollisuus osallistua jongleerauksen, akrobatian ja tasapainoilun työpajoihin.

Pe 9.8.
klo 17.00 Taikuus-työpaja
klo 19.00 Ulkopuolella-esitys
klo 20.00 Tulinen tulishow (säävaraus)

La 10.8.
klo 10.00 Päivän avaus ja toimintapisteet avautuvat
klo 10.10 Tasapainoilu-työpaja
klo 11.00 Akrobatia-työpaja
klo 12.00 Jongleeraus-työpaja
klo 13.00 Kiertävän tarina esitys
klo 14.00 Toimintapisteet sulkeutuvat ja Taikuri-esitys alkaa teltassa

Ulkopuolella
Ulkopuolella-teos on karhean humoristisesti vakava ideaalikone, jonka alkulähteenä ovat sirkus ja musiikki. Esityksessä syvennytään käsittämättömään ja etsimme syvää kansaperinnettä tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan huviretkelle tienpientareille, joissa resistanssia ei ole.
Esityksen kesto noin 50min
 
Tulinen tulishow
Tästä ei tuliesitys tulisemmaksi kasva, tai ainakaan hauskemmaksi.
Esityksen tulitaiteilijat esittävät tulitaidetta kevyen raikkaalla
otteella.

Kiertävän tarina
Miika Nuutisen Kiertävän tarina -esitys on fiktiivinen kertomus perinteisestä sirkuksesta. Se vie katsojan sirkuksen maailmaan ja sen kulisseihin. Esitys valottaa yleisölle myös esiintyjien taustoja ja tavoitteita.
Mitä kaikkea tapahtuukaan ennen esityksen alkua? Mitä näytöksen
päätyttyä? Ja mitä kaikkea uhrauksia ja työtä sirkustähden elämä on
vaatinut? Esitys sopii kaikenikäisille.

Taikuri
Pieteetillä toteutettu illuusion ja silmänkääntötemppujen maailmaan vievä Taikuri-esitys on pienimuotoinen VAU-elämys sekä aikuisille että lapsille. Näin osuvasti esitystä kuvaili Sanna Jääskeläinen Karjalaisessa 26.1.2019.

Työryhmä Katajavuori & Nuutinen toteuttavat mystisen esityksen taikuudesta. Pintapuolelta Taikuri näyttäytyy äärimmäisen klassisena taikuusesityksenä, mutta samalla teos tulee yllättämään olemalla kaukana siitä, mitä taikuudelta odotat. Esityksessä pelataan taikuuden esittämisen perinteen ja muodon pelikentällä. Kaikki tapahtuu paljaasti, ilman taikuutta, mutta silti teos tulee huijaamaan jokaisen.
Taikuri vie katsojan mukanaan viihdyttävälle matkalle, jossa taikuus
on läsnä.

Taikuri on itse asiassa kuin suuri taikatemppu, joka onnistuu olemaan samaan aikaan lumoava ja ajatuksia herättävä kokonaisuus.

Liikunnallinen kiertue
Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (Pokali) maakunnallinen Liikunnan iloa -kiertue toteutetaan kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa vuosien 2019–2020 aikana yhteistyössä kuntien kanssa.

Kiertueen tavoitteena on lisätä lasten ja aikuisten liikuntainnostusta. Liikunnan iloa -kiertueen tapahtumissa Pokali, kunta ja paikalliset toimijat järjestävät yhteistyössä toiminnallisia liikuntapisteitä ja esittelevät toimintaansa. Tapahtumissa on mahdollisuus tutustua eri liikuntalajeihin ja tehdä omaan terveyteensä liittyviä testejä. Paikallisista toimijoista kiertueeseen osallistuvat Kontiolahden Urheilijat ekoammuntapisteen kanssa, Lehmo Balls -96 ja FB Factor sählymailoineen. Urheilukentällä voi aikuisemmat käydä testaamassa UKK kävelytestissä oman kuntonsa. Testiin ei tarvita erityisvarustusta, kunhan laittaa vain mukavat kengät jalkaan, joilla voi kävellä kaksi kilometriä mahdollisimman lujaa.

Tule paikalle ja pyöritä omituista onnenpyörää, joka voi määrätä äidin, isän tai vieressä seisovan kaverin vaikka etunojapunnerruksiin. Voit myös haastaa kunnanjohtaja Jere Penttilän kilpailemaan temppuradassa. Tänä lauantaina katsotaan, kuka onkaan Kontiolahden kovin karhu!

Lapset leikkivät suurella ja värikkäällä varjolla vuoden 2018 Kontiolahti-päivässä.

Ota yhteyttä: