Palvelut poikkeusoloissa

Kontiolahden kunnan palveluihin tekemistä muutoksista kerromme näillä sivuilla. Lisätietoja saat Ajankohtaista koronasta uutisissa. Päivitämme tietoja aina tarvittaessa.

Sivua on päivitetty 16.8.2022 klo 16:15

Asiointi virastotaloilla

Kunnan virastotalot ovat normaalisti avoinna ma–pe klo 8–15.

Kunnan kassapalvelut ovat normaalisti avoinna ma–pe 9–12.

Kunnan kirjaamo palvelee sähköpostitse kirjaamo@kontiolahti.fi. Kunnan puhelinvaihde palvelee numerossa 013 7341.

Tutustu virastojen yhteystietoihin.

Kunnan sähköisiä palveluita on esillä myös Miunpalvelut.fi-sivuilla, jossa on lisätietoa muun muassa seuraavista asioista: aloitteet ja palautteet, asuminen ja ympäristö, avustukset, koulu ja päivähoito, liikunta ja vapaa-aika sekä osio yrittäjille.

Kontiolahdella kasvomaskisuositus on päättynyt. Ohjeistus koskee henkilöstöä, palveluita sekä asiointia kunnan tiloissa.

Tilojen käyttö

Kunnan organisaation ulkopuoliset tahot voivat varata kunnan tiloja käyttöönsä terveysturvallisuus huomioiden.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu normaalisti. Sekä opetuksessa että varhaiskasvatuksessa korostetaan hygieniaan ja turvaväleihin liittyviä ohjeita. Noudatamme varhaiskasvatuksessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Siun soten antamia ohjeistuksia niin lasten kuin henkilöstönkin osalta. Voit tutustua ohjeisiin tarkemmin THL:n sivuilla. Varhaiskasvatuksen järjestelyistä ilmoitetaan aina tarkemmin Daisyn kautta.

Varhaiskasvatuksen sivuille

Perusopetus ja lukio

Kontiolahden kouluissa opetus jatkuu opetussuunnitelman mukaisesti. Kouluilla on valmius siirtyä tarvittaessa etäopetukseen nopeallakin aikataululla. Koronavirustilanteen osalta tarvittavat ennalta ehkäisevät toimet huomioidaan toiminnassa Opetushallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamien ohjeistusten mukaisesti. Kouluilla on myös tehty varautumissuunnitelmat opetuksen järjestämiseksi mahdollisesti eteen tulevissa poikkeustilanteissa. Poikkeaviin opetusjärjestelyihin siirrytään OPH:n ohjeistuksen mukaisesti vain pakottavassa tilanteessa, laissa säädettyjen edellytysten täyttyessä. Perusopetuksen toiminnan lähtökohtana on opetuksen järjestäminen normaalisti lähiopetuksena lukuvuoden aikana.

Tarkemmat ohjeet ja tiedot lähetetään aina Wilman kautta opiskelijoille ja huoltajille.

Perusopetuksen ja lukion sivuille

Vapaa-aikapalvelut (kulttuuri, nuoriso, liikunta)

Tiloissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita, joten hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta kannattaa huolehtia. Tilaisuuksiin ja paikan päälle kunnan tiloihin voi tulla vain terveenä ja täysin oireettomana.

Kirkonkylän ja Lehmon nuorisotilat ovat auki. Lisäksi virtuaalinuokkari Discordissa on toiminnassa. Saat liittymisohjeet virtuaalinuokkarille ja nuorisotilojen aukioloajat nuorison nettisivuilta.

Nuoriso-ohjaajiin saat arkipäivisin yhteyden puhelimella, Whatsappilla ja yksityisviestillä Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa. Etsivä nuorisotyö toimii normaalisti.

Tarkemmat tiedot kirjastoista saat Vaara-kirjastojen sivuilta.

Kulttuurin, nuorten ja liikunnan sivuille

Työllisyyspalvelut

Kunnan työllisyyspalvelut palvelee asiakkaita normaalisti.

Työllisyyden sivuille

Palvelut yrittäjille

Tietoa Kontionloikka Oy:n palveluista ja yhteystiedoista saat suoraan Yrityspalveluiden sivuille -kohdasta klikkaamalla. Olemme koostaneet yrittäjille myös koronasta infopaketin.

Yrityspalveluiden sivuille

Rakennusvalvonta ja kaavoitus

Rakennusvalvonnan sähköinen lupamenettely toimii tuttuun tapaan. Myös tarvittavat kokoukset, katselmukset ja rakennuspaikan merkkaukset hoidetaan. Kaavojen valmistelu sujuu normaalisti.

Nämä toimivat normaalisti

Haluamme vielä muistutella, että esimerkiksi vesihuolto, jätehuolto, katujen kunnossapito, lämpölaitokset, ulkoliikuntapaikkojen hoito sekä kunnan kiinteistöjen kiinteistöhuolto ja siivous toimivat normaalisti.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

ANNU RÄSÄNEN

TOIMITUSJOHTAJA, KONTIONLOIKKA OY
 0400 265 020
annu.rasanen@kontiolahti.fi

JARKKO PEIPONEN

YRITYSVALMENTAJA, KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi