Palvelut poikkeusoloissa

Kontiolahden kunta teki koronavirustilanteen vuoksi muutoksia palveluihin valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti. Olemme koonneet tälle sivulle yhteen koronavirustilanteen tuomat muutokset kunnan palveluihin ja toimintoihin.

Lisätietoja saat Ajankohtaista koronasta uutisissa. Päivitämme tietoja aina tarvittaessa.

Sivua on päivitetty 4.9.2020 klo 15.45

Asiointi virastotaloilla

Kunnan virastotalot ovat avoinna 3.8.2020 alkaen ma-pe 8-15.

Kunnan kassapalvelut ovat avoinna ma-pe 9-12.

Kunnan kirjaamo palvelee sähköpostitse kirjaamo@kontiolahti.fi. Kunnan puhelinvaihde palvelee numerossa 013 7341.

Tutustu virastojen yhteystietoihin.

Kunnan sähköisiä palveluita on esillä myös Miunpalvelut.fi-sivuilla, jossa on lisätietoa muun muassa seuraavista asioista: aloitteet ja palautteet, asuminen ja ympäristö, avustukset, koulu ja päivähoito, liikunta ja vapaa-aika sekä osio yrittäjille.

Asiointiapu ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville

Riskiryhmille suunnattu asiointiapu on päättynyt ainakin toistaiseksi Kontiolahdella 1.8.2020 alkaen. Samoin kuntalaisille yleiseen neuvontaan tarkoitettu koronapuhelinpalvelu on lopettanut toimintansa samaan aikaan. Kontiolahden kunta kuitenkin seuraa koronavirustilannetta ja sen mukaan tarvittaessa arvioi palveluiden käyttöönottoa uudelleen.

Voit olla yhteydessä Siun soten seniorineuvonta Ankkuriin. Numero on 013 330 2890.

Varhaiskasvatus

Noudatamme varhaiskasvatuksessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Siun soten antamia ohjeistuksia niin lasten kuin henkilöstönkin osalta. Voit tutustua ohjeisiin tarkemmin THL:n sivuilla. Varhaiskasvatuksen järjestelyistä ilmoitetaan aina tarkemmin Daisyn kautta.

Varhaiskasvatuksen sivuille

Perusopetus ja lukio

Syyslukukausi on päästy aloittamaan normaalisti lähiopetuksessa. Koronavirustilanteen osalta tarvittavat ennalta ehkäisevät toimet huomioidaan toiminnassa Opetushallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamien ohjeistusten mukaisesti. Kouluilla tehdään myös alkavaa lukuvuotta koskien varautumissuunnitelmat opetuksen järjestämiseksi mahdollisesti eteen tulevissa poikkeustilanteissa. Poikkeaviin opetusjärjestelyihin siirrytään OPH:n ohjeistuksen mukaisesti vain pakottavassa tilanteessa, laissa säädettyjen edellytysten täyttyessä. Perusopetuksen toiminnan lähtökohtana on opetuksen järjestäminen normaalisti lähiopetuksena alkavan lukuvuoden aikana.

Pandemiariski on kuitenkin huomioitava toiminnassa ja ennalta ehkäisevin toimin pyritään hallitsemaan mahdollista tartuntariskiä koulujen toiminnassa.

Tarkemmat ohjeet ja tiedot on lähetetty Wilman kautta opiskelijoille ja huoltajille.

Perusopetuksen ja lukion sivuille

Vapaa-aikapalvelut (kulttuuri, nuoriso, liikunta)

Kirjastot ovat avoinna normaalisti. Tarkemmat tiedot saat Vaara-kirjastojen sivuilta. Kontiolahden kunnan liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotilat ovat tällä hetkellä normaalisti käytössä. Tiloissa noudatetaan turvavälejä ja suositellaan käsien desinfiointia.

Kunnan järjestämistä tapahtumista saat lisätietoa tapahtumakalenteristamme.

Kulttuurin, nuorten ja liikunnan sivuille

Työllisyyspalvelut

Palvelemme asiakkaita pääasiassa normaalien käytänteiden mukaisesti. Tarvittaessa voimme järjestää tapaamisen myös etäyhteyden välityksellä. Asiakastapaamisissa noudatamme turvavälejä ja hygieniaan liittyviä ohjeita. Olethan yhteydessä meihin matalalla kynnyksellä.

Työllisyyden sivuille

Palvelut yrittäjille

Tietoa Kontionloikka Oy:n palveluista ja yhteystiedoista saat suoraan Yrityspalveluiden sivuille -kohdasta klikkaamalla. Olemme koostaneet yrittäjille myös koronasta infopaketin.

Yrityspalveluiden sivuille

Rakennusvalvonta ja kaavoitus

Rakennusvalvonnan sähköinen lupamenettely toimii tuttuun tapaan. Myös tarvittavat kokoukset, katselmukset ja rakennuspaikan merkkaukset hoidetaan.

Kaavojen valmistelu sujuu normaalisti.

Nämä toimivat normaalisti

Haluamme vielä muistutella, että esimerkiksi vesihuolto, jätehuolto, katujen kunnossapito, lämpölaitokset, ulkoliikuntapaikkojen hoito sekä kunnan kiinteistöjen kiinteistöhuolto ja siivous toimivat normaalisti.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat