Palvelut poikkeusoloissa

Kontiolahden kunta on tehnyt koronavirustilanteen vuoksi muutoksia palveluihin. Olemme koonneet tälle sivulle yhteen koronavirustilanteen tuomat muutokset kunnan palveluihin ja toimintoihin.

Lisätietoja saat Ajankohtaista koronasta uutisissa. Päivitämme tietoja aina tarvittaessa.

Sivua on päivitetty 14.1.2021 klo 12.35

Asiointi virastotaloilla

Kunnan virastotalot ovat avoinna ma–pe klo 8-15.

Kunnan kassapalvelut ovat avoinna ma–pe 9–12.

Kunnan virasto on kiinni 23.12.2020-3.1.2021 välisenä aikana.

Kunnan kirjaamo palvelee sähköpostitse kirjaamo@kontiolahti.fi. Kunnan puhelinvaihde palvelee numerossa 013 7341.

Tutustu virastojen yhteystietoihin.

Kontiolahden kunta on antanut vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa ja niin sisä- kuin ulkotiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Kunnan sähköisiä palveluita on esillä myös Miunpalvelut.fi-sivuilla, jossa on lisätietoa muun muassa seuraavista asioista: aloitteet ja palautteet, asuminen ja ympäristö, avustukset, koulu ja päivähoito, liikunta ja vapaa-aika sekä osio yrittäjille.

Asiointiapu ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville

Riskiryhmille suunnattu asiointiapu on päättynyt ainakin toistaiseksi Kontiolahdella 1.8.2020 alkaen. Samoin kuntalaisille yleiseen neuvontaan tarkoitettu koronapuhelinpalvelu on lopettanut toimintansa samaan aikaan. Kontiolahden kunta kuitenkin seuraa koronavirustilannetta ja sen mukaan tarvittaessa arvioi palveluiden käyttöönottoa uudelleen.

Voit olla yhteydessä Siun soten seniorineuvonta Ankkuriin. Numero on 013 330 2890.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu normaalisti. Sekä opetuksessa että varhaiskasvatuksessa korostetaan hygieniaan ja turvaväleihin liittyviä ohjeita. Noudatamme varhaiskasvatuksessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Siun soten antamia ohjeistuksia niin lasten kuin henkilöstönkin osalta. Voit tutustua ohjeisiin tarkemmin THL:n sivuilla. Varhaiskasvatuksen järjestelyistä ilmoitetaan aina tarkemmin Daisyn kautta.

Varhaiskasvatuksen sivuille

Perusopetus ja lukio

Kontiolahden kouluissa opetus jatkuu opetussuunnitelman mukaan. Iltapäivätoiminta jatkuu normaalisti. Kontiolahden perusopetuksessa otetaan maskisuositus käyttöön 15.1.2021. Kasvomaskit otetaan yli 12-vuotiaille oppilaille. Kunta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maskisuositusta ja Siun soten ohjeistusta alueella. Maskien käyttö koskee ikäsuosituksen mukaisesti myös koulukuljetuksia. Kontiolahden lukiossa on maskisuositus ollut voimassa 7.12.2020 lukien. Suositus koskee sekä opiskelijoita että henkilöstöä.

Koronavirustilanteen osalta tarvittavat ennalta ehkäisevät toimet huomioidaan toiminnassa Opetushallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamien ohjeistusten mukaisesti. Kouluilla on myös tehty varautumissuunnitelmat opetuksen järjestämiseksi mahdollisesti eteen tulevissa poikkeustilanteissa. Poikkeaviin opetusjärjestelyihin siirrytään OPH:n ohjeistuksen mukaisesti vain pakottavassa tilanteessa, laissa säädettyjen edellytysten täyttyessä. Perusopetuksen toiminnan lähtökohtana on opetuksen järjestäminen normaalisti lähiopetuksena lukuvuoden aikana.

Koulujen sisäliikunta jatkuu, ja tämä koskee myös sisäliikuntaa, joka järjestetään koulun ulkopuolisissa tiloissa, mikäli ne ovat auki.

Pandemiariski on kuitenkin huomioitava toiminnassa ja ennalta ehkäisevin toimin pyritään hallitsemaan mahdollista tartuntariskiä koulujen toiminnassa. Sekä opetuksessa että varhaiskasvatuksessa korostetaan hygieniaan ja turvaväleihin liittyviä ohjeita.

Tarkemmat ohjeet ja tiedot lähetetään aina Wilman kautta opiskelijoille ja huoltajille.

Perusopetuksen ja lukion sivuille

Vapaa-aikapalvelut (kulttuuri, nuoriso, liikunta)

Kontiolahden kunnan antama maskisuositus on voimassa kunnan kaikissa kulttuuripalveluissa. Suositus on sekä henkilöstölle että asiakkaille. Kulttuuripalvelujen elokuvanäytäntöjä Ohtossa ja Lehmon monitoimisalissa ei toistaiseksi järjestetä. Senioriteatterin toiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Kontiolahden kunnan ylläpitämät nuorisotilat kirkonkylällä ja Lehmossa pysyvät suljettuina toistaiseksi. Poikkeustilanteessa nuorisotyö Kontiolahden kunnassa jatkaa edelleen toimintaansa digitaalisesti. Nuoriso-ohjaajiin saa arkipäivisin yhteyden puhelimella, Whatsappilla ja yksityisviestillä Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa.

Etsivä nuorisotyö jatkaa toimintaansa tiukentuneet maskisuositukset huomioiden.  

Kunnan omat kuntosalit ovat kiinni ja kaikki aikuisia koskeva liikuntatoiminta on tauolla toistaiseksi. Rajoitus koskee myös Kontiolahdella järjestettäviä ottelutapahtumia.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti mutta liikuntasaleilla ei voi olla ulkopuolisia henkilöitä. Kontiolahdella järjestettäviä kansalaisopiston aikuisten kursseja ei kunnan tiloissa toistaiseksi järjestetä.

Tarkemmat tiedot kirjastoista saat Vaara-kirjastojen sivuilta.

Kulttuurin, nuorten ja liikunnan sivuille

Työllisyyspalvelut

Kuntouttavan työtoiminnan sekä kunnan työllisyyspalvelujen asiakkaille ja henkilöstölle on kasvomaskisuositus ollut voimassa 7.12.2020 alkaen.

Työllisyyden sivuille

Palvelut yrittäjille

Tietoa Kontionloikka Oy:n palveluista ja yhteystiedoista saat suoraan Yrityspalveluiden sivuille -kohdasta klikkaamalla. Olemme koostaneet yrittäjille myös koronasta infopaketin.

Yrityspalveluiden sivuille

Rakennusvalvonta ja kaavoitus

Rakennusvalvonnan sähköinen lupamenettely toimii tuttuun tapaan. Myös tarvittavat kokoukset, katselmukset ja rakennuspaikan merkkaukset hoidetaan.

Kaavojen valmistelu sujuu normaalisti, mutta yleisötilaisuuksien järjestäminen harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Nämä toimivat normaalisti

Haluamme vielä muistutella, että esimerkiksi vesihuolto, jätehuolto, katujen kunnossapito, lämpölaitokset, ulkoliikuntapaikkojen hoito sekä kunnan kiinteistöjen kiinteistöhuolto ja siivous toimivat normaalisti.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat