Paiholan päiväkoti

Päiväkotimme sijaitsee rauhallisessa metsien ja peltojen ympäröimässä maalaismaisemassa. Päiväkodistamme pääsee helposti tekemään retkiä luontopoluille, urheilukentälle, hiihtoladulle sekä kesäisin Paiholan kesäkahvilaan. Hyödynnämme päiväkodin lähiympäristöä toiminnassamme viikoittain.

Päiväkotimme on melko pieni ja tiivishenkinen. Meille kaikki lapset ovat yhteisiä lapsia ja puhumme ”meidän lapsista”. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki lapset ja aikuiset tuntevat hyvin toisensa. Pieni talo mahdollistaa vaivattomasti ryhmien välisen yhteistyön. Meillä on joka kuukausi koko talon yhteinen hetki, esimerkiksi lauluhetki tai draamaesitys. Tällä pyrimme vahvistamaan talomme me-henkeä. Meille tärkeitä arvoja ovat erityisesti ystävällisyys, huumori sekä lapsilähtöisyys.

Arvostamme erityisesti leikin merkitystä lapsen kasvussa ja kehityksessä. Kuuntelemme ja keskustelemme paljon yhdessä lasten kanssa ja keräämme heiltä ideoita leikkien rakentamiseen. Muokkaamme leikkiympäristöä aktiivisesti ja lapset pääsevät itse rakentamaan ja toteuttamaan ideoitaan.

Päiväkodissamme on iso jumppasali, jossa lapset pääsevät harjoittelemaan erilaisia motorisia taitoja ja ilmaisemaan itseään. Jokaisella ryhmällä on kerran viikossa oma jumppasalivuoro. Tämän lisäksi salia hyödynnetään lähes päivittäin leikkitilana.

Luonto on läsnä arjessamme. Pihamme on suuri ja monipuolinen. Lisäksi lapset voivat leikkiä aidatulla metsäalueella päiväkotimme vieressä. Metsäalueella sijaitsee myös päiväkotimme kota, jota pystymme hyödyntämään esimerkiksi makkaranpaistoon.

Päivitämme aktiivisesti Paiholan päiväkodin Facebook -ryhmää. Käy kurkkaamassa!

Olet meille lämpimästi tervetullut!

Päiväkotimme ryhmät:

- Pumpulat (alle 3-vuotiaat)

- Viikarit (3-5-vuotiaat)

- Taiturit (5-vuotiaat ja eskarit)