Päiväkotien ruokailu

Ruokahuoltomme tarjoaa päiväkotiruokailussa noin 750 lounasta. Päiväkodissa lapsellesi tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Vuorohoidossa oleville tarjotaan myös päivällinen ja iltapala sekä mahdolliset viikonlopun ateriat.

Ruokailut rytmittävät olennaisesti päiväkodin arkea. Aamupala tarjotaan noin kello 8–8.30 ja tarjolla on puuroa tai velliä, leipää, leikkelettä, ravintorasvaa, maitoa, piimää ja vettä sekä jotain tuoretta: hedelmää, marjoja, kasviksia tai mehua. Lounas tarjoillaan kello 10.45–11.30. Lounaalla on pääruoka lisukkeineen, salaatti tai raaste, leipää ravintorasvaa sekä maito, piimä ja vesi. Välipala tarjoillaan noin kello 14–14.45. Välipalalla on kiisseli, marjapuuro tai jogurtti, leipä, ravintorasva, leikkele, maito, piimä ja vesi. Pehmeää leipää on tarjolla näkkileivän lisäksi joka päivä. Viikoittain tarjoamme keittojen kanssa myös sämpylöitä. Erityisruokavalioita noudattavien lasten on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten syiden perusteella.

Huomioimme valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ruokalistan suunnittelussa, ruuanvalmistuksessa ja elintarvikehankinnoissa. Kiinnitämme erityistä huomiota suolan, sokerin ja rasvan määrään ja laatuun sekä kuidun runsaaseen käyttöön. Päivähoitoruokailussa tavoitteenamme on tarjota monipuolisia ja täysipainoisia aterioita, jotka ovat ravitsemussuositusten mukaisia ja huomioivat myös erityisruokavaliot.

Ruokailu päiväkodeissa on myös osa kasvatusta ja opettaa lastasi uusiin makutottumuksiin. Se antaa myös mahdollisuuden nauttia ruuan mausta, tuoksusta ja päivän lepohetkestä. Aterioiden kokopäivähoidossa tulisi kattaa 2/3 ja puolipäivähoidossa 1/3 lapsesi päivän ravinnon tarpeesta. Ravitsemussuositus toteutuu vain, jos lapsi syö aterioiden kaikki osat.