Palvelut poikkeusoloissa

Valtioneuvosto on tiedotustilaisuudessaan 16.3.2020 linjannut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Kontiolahden kunta on tehnyt muutoksia palveluihin valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti. Olemme koonneet yhteen tiedot kunnan palveluista ja toiminnoista poikkeusolojen aikana.

Lisätietoja saat Ajankohtaista koronasta uutisissa. Päivitämme tietoja aina tarvittaessa.

Sivua on päivitetty 14.5.2020 klo 16.00.

Päätöksenteko

Pyrimme turvaamaan päätöksenteon poikkeusolojen aikana, ja toimielimet kokoontuvat tarvittaessa.
Seuraava kunnanvaltuuston kokous on siirretty pidettäväksi 8.6.2020, ellei toisin ilmoiteta.

Asiointi virastotaloilla

Kaikki asiointi kunnan virastotaloille hoidetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse, kunnan virastotalot on suljettu. Jos asiasi vaatii tapaamista, siitä on aina hyvä sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse.

Kunnan kassapalvelut on kiinni toistaiseksi.

Kunnan kirjaamo palvelee edelleen sähköpostitse kirjaamo@kontiolahti.fi. Kunnan puhelinvaihde palvelee numerossa 013 7341.

Kuulutukset ovat esillä kunnantalon ikkunassa pääoven vieressä ja nettisivuillamme. Tutustu virastojen yhteystietoihin.

Kunnan sähköisiä palveluita on esillä myös Miunpalvelut.fi-sivuilla, jossa on lisätietoa muun muassa seuraavista asioista: aloitteet ja palautteet, asuminen ja ympäristö, avustukset, koulu ja päivähoito, liikunta ja vapaa-aika sekä osio yrittäjille.

Asiointiapu ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville

Kontiolahden kunta auttaa ikäihmisiä ja riskiryhmään kuuluvia kauppa- ja apteekkiasioissa. Yhteyttä kannattaa ottaa rohkeasti ja matalalla kynnyksellä vapaaehtoistyön koordinaattoriin Jaana Peltomaahan.

Numero: 050 533 9241
Soittoajat: arkisin klo 9–11 ja 13–15

Soittaa voi myös Siun soten seniorineuvonta Ankkuriin. Numero on 013 330 2890.

Parhaiten auttaminen onnistuu yhdessä. Yhdistyksiä ja seuroja on jo saatu mukaan, mutta lisää tarvitaan! Ilmoittautua voi sähköpostitse: jaana.peltomaa@edu.kontiolahti.fi.

Varhaiskasvatus

Valmiuslain nojalla annettua asetusta varhaiskasvatuksen väliaikaisista rajoituksista ei jatketa 13.5.2020 jälkeen. Varhaiskasvatuslain mukaiseen toimintaan palataan 14.5. alkaen. Varhaiskasvatuksen järjestelyistä ilmoitetaan tarkemmin Daisyn kautta.

On hyvä huomioida, että lapsi voi tulla varhaiskasvatukseen vain oireettomana.

Varhaiskasvatuksen sivuille

Perusopetus ja lukio

Opetus järjestetään valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti. Suomen hallitus on keskiviikkona 29.4. päättänyt purkaa perusopetuksen rajoitteet. Lähiopetukseen siirrytään 14.5. hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antavat opetuksen järjestäjille ohjeistuksen, joita noudattaen palataan normaaleihin opetusjärjestelyihin.

Kontiolahdella kontaktiopetus siis alkaa esi- ja perusopetuksessa 14.5.2020. Etäopetus ja siihen liittyvien muiden palveluiden poikkeusjärjestelyt päättyvät perusopetuksessa 13.5. Muita palveluita ovat muun muassa noutoruokapalvelu, etätuki ja digilaitteiden lainaus.

Kontiolahdella esi- ja perusopetuksen kaikki koulukuljetusreitit käynnistyvät normaalin kapasiteetin ja aikataulujen mukaisesti, kun kontaktiopetus alkaa 14.5.

Kontiolahden lukion koulutyö jatkuu valtioneuvoston suosituksen mukaisesti etänä lukuvuoden loppuun saakka. Noutoruokapalvelu päättyy samalla kun peruskoululaiset palaavat kouluun. Lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoille kouluruuasta maksetaan pyydettäessä rahallinen korvaus 14.–29.5. välisenä aikana.

Ylioppilasjuhla pyritään järjestämään lauantaina 29.8.2020.

Tarkemmat ohjeet ja tiedot on lähetetty Wilman kautta opiskelijoille ja huoltajille.

Perusopetuksen ja lukion sivuille

Vapaa-aikapalvelut (kulttuuri, nuoriso, liikunta)

Nuorisotyö jatkuu digitaalisesti. Nuoriso-ohjaajiin saa arkipäivisin yhteyden puhelimella, Whatsappilla ja yksityisviestillä Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa. Nettinuorisotila on auki joka maanantai, keskiviikko ja torstai kello 15–19. Kanavan liittymisohjeet on nuorisopalveluiden sosiaalisen median kanavilla. Etsivä nuorisotyö jatkaa yksilöohjausta aluehallintoviraston ohjeistuksen huomioiden, ja ryhmämuotoiset toiminnot jatkuvat virtuaalisesti.

Kirjastoissa varausten noutopalvelu on käynnistynyt. Tarkemmat tiedot saat Vaara-kirjastojen sivuilta. Kontiolahden kunta avaa liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotilat käyttöön 1. kesäkuuta alkaen. Tilat avataan valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kokoontumisrajoituksia ja muita myöhemmin annettavia ohjeistuksia noudattaen. Valtioneuvoston linjauksen mukaan ulkoharrastuspaikoilla noudatetaan 10 hengen kokoontumisrajoitusta 31.5.2020 saakka. Tiedotamme aiheesta käytäntöjen tarkennuttua.

Kannattaa seurata kulttuurin ja liikkuvan Kontiolahden Facebook-sivuja, joissa annetaan vinkkejä kotona tekemiseen. Muun muassa ikäihmisille on jaossa kotijumppaohjeita kauppojen ja apteekkien seinillä. Arjen aktivointivideoita jaetaan some-kanavissa ja Youtubessa. Erityisesti ikäihmisille suunnattua parvekejumppaa on kirkonkylällä tiistaisin. Jumppaa on osoitteissa Kirjapolku 4 ja 6 (kello 12) ja Keskuskatu 12 (kello 13).

Kunnan järjestämät tapahtumat on toistaiseksi peruttu. Tämä koskee myös kunnan tiloissa järjestettäviä tapahtumia.

Kulttuurin, nuorten ja liikunnan sivuille

Työllisyyspalvelut

Palvelemme pääasiassa etäyhteyksin. Asiakastapaamisia sovitaan aina tarvittaessa. Tavoitat meidät puhelimitse, Whatsappilla, sähköpostitse tai Facebookin kautta. Jos sinulla on sovittu tapaaminen tai tarvitset apua muutoin esimerkiksi työllisyys- tai koulutusasioihin liittyen, olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin. Pyrimme tarjoamaan apua myös koronan aiheuttamissa uusissa työllistymisen kysymyksissä. Kuntouttavan työtoiminnan toiminnot jatkuvat mukautetusti etä- ja lähiryhmätoimintana.

Työllisyyden sivuille

Palvelut yrittäjille

Me Kontionloikalla suosimme tilanteen takia etäkokouksia, ja kaikki tapaamiset  pidetään pääosin puhelimitse tai etäyhteydellä. Järjestämme palaverit ensisijaisesti Teamsin välityksellä. Olemme koostaneet yrittäjille koronasta infopaketin.

Yrityspalveluiden sivuille

Rakennusvalvonta ja kaavoitus

Rakennusvalvonnan sähköinen lupamenettely toimii tuttuun tapaan. Myös tarvittavat kokoukset, katselmukset ja rakennuspaikan merkkaukset hoidetaan.

Kaavojen valmistelu sujuu normaalisti.

Nämä toimivat normaalisti

Haluamme vielä muistutella, että esimerkiksi vesihuolto, jätehuolto, katujen kunnossapito, lämpölaitokset, ulkoliikuntapaikkojen hoito sekä kunnan kiinteistöjen kiinteistöhuolto ja siivous toimivat normaalisti.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat