Työhönvalmennus

Työhönvalmennuksessa saat henkilökohtaista apua omien tulevaisuuden suunnitelmien ja työ- sekä koulutusasioiden mietintään.

Valmennuksen aikana pyrimme löytämään vahvuuksiasi ja kiinnostuksen kohteitasi vastaavaa työtä tai koulutusta. Työllistymispolku suunnitellaan sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Mikäli työ- tai koulutusasiat eivät tunnu ajankohtaisilta,saat meiltä lisätietoa muista sinulle sopivista palveluista. Tarvittaessa voimme selvittää myös työkykyasioita ja tehdä ohjauksen työttömien terveystarkastukseen.

Työhönvalmennuksen asiakkaita voivat olla niin vastavalmistuneet, ammatinvaihtajat, pidemmän työuran tai työttömyysjakson omaavat työnhakijat kuin myös työttömyysuhan alla olevat henkilöt. Työhönvalmennuksessa saat valmentajalta apua esimerkiksi ansioluettelon ja työhakemuksen kirjoittamiseen. Lisäksi saat apua sinulle sopivien työ- tai koulutuspaikkojen etsimisessä sekä työhaastatteluun valmistautumisessa. Voimme yhdessä selvittää millaisia työllistymisen tukia sinulla mahdollisesti on käytettävissä (esimerkiksi palkkatuki). Mikäli haluat tutustua erilaisiin alavaihtoehtoihin ja selvittää itselle sopivia työtehtäviä, autamme sinua myös työkokeilupaikan etsimisessä ja siihen liittyvien sopimuksien tekemisessä.

 

 

YTYÄ-hankkeen kuntavideo