Työllisyyden kuntakokeilu

Joensuun seudun työnhakijoiden palvelut muuttuivat 1.3.2021 alkaen. Sen myötä kuntien rooli työllisyydenhoidossa vahvistui ja kokeilussa mukana olevat kunnat ottivat vastuuta työnhakijoiden palveluprosesseista sekä työllisyyttä edistävien palvelujen tarjoamisesta TE-toimiston sijasta. Olemme mukana Joensuun seudun työllisyyden kuntakokeilussa, johon kuuluvat myös Joensuu, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi. Kuntakokeilun kesto on 1.3.2021–31.12.2024.

Kuntakokeilun asiakkaiksi siirtyvät työnhakijat, jotka ovat työttömänä, lomautettuna, työllistettynä tai työllistämistä edistävässä palvelussa, ja jotka saavat Kelan maksamaa työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Kuntakokeiluun siirtyvät myös kaikki työttömänä tai työllistämispalveluissa olevat maahanmuuttajat, vieraskieliset työnhakijat sekä alle 30-vuotiaat työnhakijat riippumatta siitä, mitä työttömyysetuutta he saavat.

Kuntakokeilun palveluihin kuuluvat työllistymistä edistävät palvelut, esimerkiksi palkkatuella työllistäminen, työnhaku- ja uravalmennukset, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella. Kuntakokeilu tarjoaa myös kotoutumislain mukaisia kotoutumispalveluita.Lisäksi kuntakokeilulla on mahdollisuus järjestää asiakkailleen kokeilukohtaisia työllistymistä edistäviä ja tukevia palveluita.

Jokainen kuntakokeilun asiakas saa oman henkilökohtaisen asiantuntijan, joka kartoittaa asiakkaan tilanteen ja tekee työllistymistä tukevan suunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa sekä ohjaa tarvittaessa muihin palveluihin. Mikäli kuulut työllisyyden kuntakokeilun asiakasryhmään, TE-toimisto ilmoittaa sinulle kirjeellä tai Oma Asiointi –palvelun kautta, että jatkossa työllisyysasioistasi vastaa kuntakokeilu. Siirtyminen tapahtuu automaattisesti eikä vaadi sinulta toimenpiteitä. Voit odottaa, että kuntakokeilun asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä.

Kokeilun aikana uudet työnhakijat ilmoittautuvat edelleen normaalisti työnhakijaksi TE-toimistoon, josta kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat ohjataan kunnan asiakkaiksi. Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan.

Joensuun asiointipisteestä saat yleistä neuvontaa ja voit varata sekä peruuttaa tapaamisen koko kuntakokeilun alueella. Asiointipiste palvelee arkisin kello 9–16 (suljettuna klo 12–13).

Palvelunumero: 050 5765 750
Sähköposti: kuntakokeilu@joensuu.fi