Jätehuolto

Kiinteistöjen jätehuolto on Kontiolahdella järjestetty kuntien järjestämänä yhteistyönä, jonka edellyttämänä Kontiolahti kuuluu yhteisen alueellisen jätelautakunnan toimialueeseen. Kontiolahti on myös yksi Puhas Oy:n osakaskunnista. Kaikkien Kontiolahden alueella sijaitsevien rakennettujen kiinteistöjen tulee liittyä jätehuollon asiakkaiksi. Puhas Oy on kilpailuttanut jätehuollon kuljetuspalvelut yhdelle urakoitsijalle koko Kontiolahdessa. Asiakaspalvelu, neuvonta, laskutus ja palaute hoidetaan Puhas Oy:n asiakaspalvelun kautta.

Puhas Oy
asiakaspalvelu avoinna arkisin klo 8-16
p. 013 318 198
asiakaspalvelu@puhas.fi

Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävät
Joensuun alueellinen jätelautakunta vastaa kunnille kuuluvien jätehuollon järjestämiseen, suunnitteluun ja seurantaan liittyvien viranomaistehtävien hoitamisesta toimialueellaan. Jätelain mukaan kunnat voivat antaa paikallisista olosuhteista johtuvia jätehuoltoa tarkentavia jätehuoltomääräyksiä, jotka antaa jätehuollon kuntayhteistyöalueilla alueellinen jätelautakunta.

Kontiolahdessa on avattu Uuron teollisuusalueella jäteasema, joka palvelee maanantaisin klo 15 - 19 ja torstaisin klo 9 - 13. Katso lisätietoja Puhas Oy:n kotisivuilta kohdasta Kontiolahden jäteasema.

Kontiolahden jäteasema
Nosturikatu 4
80770 Kontiolahti

Ekopisteet
Kontiolahdella on useita eri puolille kuntaa sijoitettuja ekopisteitä, joiden sijainti ja ko. pisteillä kerättävät hyötyjätteet selviävät Puhas Oy:n sivuilta.

Kesäasukkaat
Myös  kaikkien vapaa-ajan asuntojen tulee liittyä jätehuollon asiakkaiksi.
Vapaa-ajan asunnoille voi tilata vapaa-ajan asunnon käyttöajalle kiinteistökohtaisen jäteastian tyhjennyksen tai tietyn alueen kesäasukkaat voivat muodostaa ns, jätekimppoja, joissa kimpan osakkaat huolehtivat jäteautolla kulkukelpoisen tien päähän yhteisen jäteastian, joka tyhjennetään sopimuksen mukaan. Puhas Oy:n sivuilta löytyy ohjeet kimppa-astian perustamiseksi.

Jos vapaa-ajan asunnolle ei voida järjestää omaa jätteen keräyspaikkaa tai alueella ei ole mahdollisuus liittyä yhteiseen kimppa-astiaan pitää vapaa-ajan asunnon ilmoittautua jätteen aluekeräyspisteen käyttäjäksi.

Puntarikoskella, Romppalassa ja Uurossa , jäteaseman aidan ulkopuolella, on lukittu jätteen aluekeräyspiste, joka on tarkoitettu vapaa-ajan asuntojen päivittäin syntyvän kotitalousjätteen vastaanottopisteeksi. Aluekeräyspisteen käyttöoikeus on vain aluekeräyspistemaksun maksaneilla, joille annetaan maksun yhteydessä avaimet jäteastian käyttämiseksi.

Kuntien yhteinen jätekeskus
Kontiosuon jätekeskus
Kontiosuontie 11, 80100 Joensuu
p. 050 326 3528

Jätekeskus on avoinna seuraavasti:
ma klo 8 - 19
ti - pe klo 8 - 17
la - su suljettu, aukiolopäiviä lauantaisin järjestetään keväisin ja syksyisin.
Katso Puhas Oy:n sivut.

 

 

Yhteystiedot

Ympäristöpäällikkö
Antti Suontama
p. 050 428 5123
antti.suontama@

kontiolahti.fi