Sisältöjulkaisija

angle-left Suositut puutarhajätteen vastaanottopisteet aukeavat toukokuussa

Suositut puutarhajätteen vastaanottopisteet aukeavat toukokuussa

Suosittu ja tarpeellinen risujen ja puutarhajätteen vastaanottopalvelu käynnistyy jälleen vapun jälkeen. Kontiolahden kunta on ylläpitänyt jo yli 20 vuotta puutarhajätteen maksutonta vastaanottopalvelua. Vastaanottopaikkoja on kaksi – toinen kirkonkylällä ja toinen Lehmossa.

Ensimmäisinä aukiolopäivinä risunkeräyspisteelle muodostuu useiden autojen jonoja, jotka osoittavat palvelun tarpeellisuuden. Toiminnan tiedotteeseen ja vastaanottopaikan portille tulee myös puhelinnumero, johon voi ottaa yhteyttä, jos palvelu ei ole ilmoitettuna aikana auki.

Puuperäinen risu ja ranka haketetaan ja hyödynnetään alueen lämpölaitoksien polttoaineena, joten maa-ainesta tai metallia ei saa olla tuotavan puuaineksen seassa. Lehti- ja ruohojätteestä valmistetaan kasvualustaa kunnan maanrakennuskohteisiin. Kannot ja juurakot tulee toimittaa suoraan jäteasemalle tai kantojen ja energiapuun käsittelijöille.

Haitallista vieraslajijätettä ei vastaanoteta Kontiolahden kunnan vastaanottopisteillä. Vieraslajijätteet voi laittaa säkitettyinä omaan poltettavan jätteen keräysastiaan.

Puutarhajätteen vienti pihoista metsiin tai kunnan puistoalueille ei ole sallittua.

Vaskelantien vastaanottopiste on avoinna 4.5.–15.6. ja 13.8.–14.9. tiistaisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 10–14. Vastaanottopiste sijaitsee osoitteessa Vaskelantie 5, Kontiolahti. Kirkonkylän toimipisteen päivystäjän tavoittaa vastaanottopisteen aukioloaikoina puhelimitse 040 483 4869.

Hirsikankaan vastaanottopiste puolestaan on avoinna ajalla 2.5.–15.6. ja 15.8.–14.9. torstaisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 10–14. Vastaanottopisteen sijainti on osoitteessa Jaamankankaantie 5, Lehmo. Lehmon toimipisteen päivystäjän tavoittaa tarvittaessa vastaanottopisteen aukioloaikoina numerosta 044 304 8148.

Molemmat vastaanottopisteet ovat ajalla 21.9.–26.10. avoinna vain lauantaisin kello 10–14.

Kirkonkylän vastaanottopiste

Lehmon vastaanottopiste