Sisältöjulkaisija

angle-left Etätyötiloja on perustettu Kontiolahteen – vähentämällä työmatkoja voi osallistua ilmastotalkoisiin

Etätyötiloja on perustettu Kontiolahteen – vähentämällä työmatkoja voi osallistua ilmastotalkoisiin

Kontiolahden kunta on lisännyt asukkaiden joustavia työntekomahdollisuuksia perustamalla kaksi uutta etätyötilaa. Tilat ovat Lehmon palvelukeskuksessa ja Kontiolahden kirkonkylän kirjastossa. Lehmossa on yksittäinen etätyöpiste Joensuun seudun kansalaisopiston opetustilassa. Lehmon etätyötila on avoinna ma–to kello 8.00–15.30 ja pe 12.00–15.30. Kirkonkylän kirjastossa on 1–2 henkilön hiljainen tila, joka on käytettävissä kirjaston palveluaikoina ja omatoimisopimuksen tehneille päivittäin ma–su kello 7.00–21.00.

Tiloja voi varata Joustotoimisto Oy:n Flextila-nettivarausjärjestelmän kautta. Varauspalvelu on maksuton ja sen käyttö edellyttää sähköpostiosoitetta. Etätyötilainvestoinnit on mahdollistanut Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Päästöt kuriin – tehokkaasti kohti vähähiilisyyttä -ilmastohanke.

– Uusien etätyötilojen avulla pyrimme lisäämään ja monipuolistamaan kunnan omien tilojen ja palvelujen käyttöä. Samalla kunta haluaa näyttää esimerkkiä siitä, miten voi samanaikaisesti parantaa palveluja, luoda hyvinvointia ja vähentää työmatkaliikenteen päästöjä. Joustava etätyö ja monipaikkaisuus ovat nykyaikaa, sanoo Kontiolahden kunnan ympäristöpäällikkö Antti Suontama.

Etätyömahdollisuuksien kehittäminen on osa Kontiolahden ilmasto- ja energiatyötä, joka sai uutta vauhtia, kun Kontiolahden kunnanvaltuusto teki marraskuussa 2022 päätöksen liittyä Hinku-verkostoon. Hinku-verkosto on ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto, joka kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat. Hinku-verkostossa on mukana myös maakuntia, kuten Pohjois-Karjala.

Flextila – Etätyötilojen nettivarausjärjestelmä
Päästöt kuriin – tehokkaasti kohti vähähiilisyyttä -hanke
Hinku-verkosto