Sisältöjulkaisija

angle-left Harjupolut osaksi Joensuun seudun polkuverkostoa

Harjupolut osaksi Joensuun seudun polkuverkostoa

Utran- ja Lehmonharjuille on merkitty uusi, noin 18 kilometrin mittainen monipuolinen maastopyöräilyyn ja lenkkeilyyn sopiva polusto. Harjupolut koostuvat neljästä erilaisesta trailista: Lehmonharju Trail kulkee hienon harjun päällä, Onkilampi Trailin varrella on mm. uimaranta sekä paljon pitkoksia, Monttu Trail kuljettaa laavun ja Utra Trail tekniikkaradan äärelle. Osin Harjupolkujen kanssa päällekkäin kulkeva Jaama Trail yhdistää Harjupolut laajempaan, yli 200 kilometrin mittaiseen Joensuun seudun polkuverkostoon.

Harjupolkujen kartat olivat pilottikäytössä kesäkuun alussa Selkien Sisu ry:n järjestämässä Sisu-seikkailu multisport-tapahtumassa. Harjupolkujen valmiit kartat ja loput opasteet viedään maastoon lähipäivien aikana. Kartat löytyvät myös Joensuun kaupungin ja Kontiolahden kunnan nettisivuilta.

Harjupolkujen suunnittelu ja toteutus tehtiin osana Joensuun kaupungin ja Kontiolahden yhteistä Koukuttavat reitit -hanketta. Aiemmin kyseisessä hankkeessa on valmistunut Lykynlammelle ja Jaamankankaalle kaksi esteetöntä taukopaikkaa, uusi pysäköintialue Napakympintien ja Taskisentien risteykseen sekä Lykynlammelle sijoittuvat Lykynpolut, joista Lykynlampi Trailia pidetään yllä myös talvisin.

Koukuttavat reitit -hanketta rahoittavat Uudenmaan Ely-keskus, Joensuun kaupunki ja Kontiolahden kunta.

Harjupolkujen kartta