Sisältöjulkaisija

angle-left Historiateoksen Kontiolahti – maalaispitäjästä kasvukunnaksi julkistamistilaisuus on 19.1.

Historiateoksen Kontiolahti – maalaispitäjästä kasvukunnaksi julkistamistilaisuus on 19.1.

Kontiolahden kunta vietti vuonna 2023 150-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi tehtiin Kontiolahti – maalaispitäjästä kasvukunnaksi -historiateos, jonka julkistamistilaisuus järjestetään perjantaina 19.1.2024 klo 18 alkaen Ohto-auditoriossa Kontiolahdella. Tilaisuudessa teoksesta kertovat historiateoksen toimittanut ja osittain myös kirjoittanut FT, perinteentutkija Elina Makkonen sekä Kontiolahden historiatoimikunnan puheenjohtaja Ilpo Saarelainen

Juuri valmistuneessa historiateoksessa tarkastellaan Kontiolahden kehitystä 1970-luvulta nykypäivään asti, mutta sivutaan myös paikkakunnan varhaisempaa historiaa. Kirjan punaisena lankana on, kuinka Kontiolahti selviytyi maaltamuuton aiheuttamasta rakennemuutoksesta ja miten siitä kehittyi nuorekas ja innovatiivinen kasvukunta.

Kirjassa käsitellään muun muassa kunnan yhdyskunta- ja elinkeinorakenteen kehittymistä, poliittista päätöksentekoa, yrittäjyyttä, sairaaloita, varuskuntia ja kyliä sekä kulttuuri-, nuoriso- ja urheilutoimintaa. Siinä on myös useiden viranhaltijoiden ja kuntalaisten henkilökuvia ja elämäntarinoita.

Kirjan aineistona on käytetty haastatteluja, asiakirjoja, lehtiaineistoja, kyselyihin lähetettyjä vastauksia ja nettisivuja sekä lähdekirjallisuutta. Valokuva-aineisto on peräisin kuva-arkistoista, paikallisilta valokuvaajilta ja useilta yksityishenkilöiltä. Kirjassa on myös useita karttoja, jotka havainnollistavat kylien ja taajamien muuttumista. Teoksessa on lisäksi tekstejä tutkijoilta ja asiantuntijoilta, yhdistysten ja seurojen toimijoilta sekä eri alojen vaikuttajilta. Kirja on noin 550-sivuinen ja runsaasti kuvitettu. Ulkoasusta ja taitosta vastaa TM, graafikko Päivi Kekäläinen.

 

Historiateoksen ennakkomyynti on käynnissä

Historiateos on ostettavissa ennakkoon Kontiolahden kunnan verkkokaupassa. Kirjan ennakkomyyntihinta verkkokaupassa on 45 euroa, jos kirja noudetaan kirjan julkistamistilaisuudesta tai Kontiolahden kunnanvirastolta, josta kirjan voi käydä lunastamassa itselleen 22.1.2024 alkaen. Historiateoksen voi ostaa myös julkistamistilaisuudesta pankkikorttimaksuna kirjan ennakkomyyntihintaan.

Jos kirjan ostaa ennakkoon verkkokaupasta ja haluaa sen toimitettavan postitse, on kirjan hinta yhteensä 61 euroa (sis. postikulut 16 euroa). Ennakkoon myytyjen kirjojen postitus aloitetaan viikolla 4.

Kirjan julkistamistilaisuuden jälkeen kirjaa voi yhä ostaa kunnan verkkokaupasta, jolloin kirjan myyntihinta on 49 euroa, jos kirjan käy noutamassa Kontiolahden kunnan virastotalolta. Jos julkistamistilaisuuden jälkeen tilaa kirjan ja postituksen, on tilauksen kokonaishinta 65 euroa (sis. postikulut 16 euroa).

Kirja maksetaan verkkokauppatilauksen yhteydessä.