Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun seudun joukkoliikenne siirtyy talviaikaan – muutoksia linja-autojen reiteissä ja aikatauluissa

Joensuun seudun joukkoliikenne siirtyy talviaikaan – muutoksia linja-autojen reiteissä ja aikatauluissa

Koulujen alkaminen ja joukkoliikenteen siirtyminen talviaikataulukauteen 9.8.2023 tuo mukanaan joitakin aikataulu- ja reittimuutoksia.

Muuttuneet reitit ja aikataulut ovat katsottavissa reittioppaassa: https://joensuu.digitransit.fi ja aikatauluvihkossa, jonka voi ladata JOJO:n verkkosivuilta, osoitteesta jojo.joensuu.fi. Aikatauluvihkoja voi myös ostaa Carelicumista ja Waltti-busseista yhden euron hintaan. Pysäkkiaikataulujen vaihtaminen aloitetaan 8.8. keskustan pysäkeistä.

Muutoksia JOJO-liikenteen reiteissä, aikatauluissa ja pysäkeissä 9.8.2023 alkaen

Paikallisliikenteen linjat 1–15

 • Linjojen 1 (Utra–Rantakylä–keskusta–Niinivaara–Karhunmäki-Reijola) ja 2 (Utra–Rantakylä–keskusta–Noljakka–Marjala jo kesäksi tehdyt muutokset voi tarkistaa täältä.
 • Linjalle 4 (Onttola-Kytö-Noljakka-keskusta-Karsikko-Kulho) lisätään koulupäivinä kolme iltapäivälähtöä keskustasta Kulhoon. Lisäksi lisätään viikonloppuisin lähtö Kulhosta klo 6 sekä kaksi vuoroa perjantai-iltaan.
 • Linja 6 liikennöi edelleen lentoasemalle Helsingin reittilentojen mukaan.
 • Uusi linja 7 (Linnunlahti–keskusta–Hukanhauta) aloitti liikennöinnin kesällä 2023 linjan 1 entistä reittiä Hukanhaudalla. Linjaa liikennöidään tunnin vuorovälillä. Uusi linja 7 tuo Linnunlahden joukkoliikenteen piiriin.
 • Linja 8 (Mehtimäki–keskusta–Karhunmäki–Reijola) ei enää liikennöi. Reijolaan ajaa nyt linja 1 (Utra–Rantakylä–keskusta–Niinivaara–Karhunmäki–Reijola).
 • Linja 9 (Keskusta-Iiksenvaara) ei aja enää Iiksenniityn kautta.

Koulupäivinä ajetaan lisäksi linjat 11, 12 ja 13.

Joensuu–Liperi/Hammaslahti linjat 101–104

Reijola-Niittylahti alueen yläkoululaisten siirtyminen Pyhäselän koulusta Pielisjoen kouluun vaikuttaa kohteen liikenteeseen.

 • Linja 101 (Niittylahti–Joensuu–Jyrinkylä), linja 102 (Nepenmäki–Joensuu–Honkalampi–Liperi) ja linja 103 (Urheilupuisto–Joensuu–Reijola–Hammaslahti) liikennöivät kuten talvikaudella 2022–2023.
 • Linjoille 104 (Otsola–Joensuu–Reijola–Suhmura–Hammaslahti) tulee lisävuorot Joensuusta klo 9 ja Hammaslahdesta klo 13.
 • Linjat 110 (Hammaslahti-Suhmura-Niittylahti) ja 111 (Hammaslahti-Rekivaara-Kumpu-Hammaslahti) lakkaavat.
 • Linja 112 (Joensuu-Kumpu-Särkivaara-Joensuu) alkaa liikennöidä uudestaan koulupäivisin. Linjalla pääsee Pielisjoen koululle klo 8:ksi Joensuuhun ja paluuvuoro lähtee klo 15 Joensuusta.
 • Uusi linja 114 (Joensuu-Reijola-Niittylahden koulu-Niittylahti) kuljettaa koulupäivinä Niittylahden ja Pielisjoen koulu oppilaita.

Liperin koululinjat 124 (Jyrinkylä-Liperi), 127 (Ylämylly-Viinijärvi) ja 131 (Ylämylly-Vaivio) ajetaan kuten talvikaudella 2022-2023. Ylämyllyn sisäiseltä linjalta 129 jäävät pois klo 15 jälkeen ajettavat vuorot. Tämän vuoksi on lisätty linjalle 124 lähtö Jyrinkylästä Honkalammen kautta Liperiin klo 15.15.

Joensuu–Kontiolahti linjat 201–215

Kontiolahden kunnan yläkoululaisten jakaantuminen Kontiolahden kouluun ja uuteen Lehmon yhtenäiskouluun vaikuttaa kohteen liikenteeseen. Kouluvuorot ajavat Kontiolahdella vain koululle, linja-autoasemalla ei enää käydä kouluvuoroilla.

 • Linjalle 201 (Joensuu–Lehmola–Kylmäoja) lisätään aamuun lisävuoroja koulukuljetukseen Kylmäojalta Lehmon kouluun ja parantamaan Lehmo-Joensuu yhteyksiä. Iltapäivälähtöjä aikaistetaan 10 minuutilla jotta vuorot sopivat paremmin Lehmon koulun päättymisaikaan ja koulukuljetukseen Kylmäojalle.
 • Linjalle 202 (Petäikkölä–Joensuu–Lehmola–Kontiolahti) lisätään koulupäivisin ruuhka-aikoihin lähtöjä. Näin saadaan linjalle ruuhka-aikaan puolen tunnin vuoroväli.
 • Linjalle 204 (Nepenmäki–Joensuu–Lehmo–Paihola) lisätään lauantaisin neljä edestakaista vuoroa Joensuun, Kontioniemen ja Paiholan välille.
 • Linjojen 203 (Kontiolahti–Kontioniemi) ja 214 (Kontiolahti–Kontioniemi–Paihola) liikenne lakkaa viikonloppuisin.

Kontiolahden koululinjoihin tulee muutoksia yläkoulumuutoksen vuoksi.

Katutyöt jatkuvat vielä bussireiteillä

Itärannan rakennustöiden vuoksi linjalla 4 (Onttola–Kytö–Noljakka–keskusta–Karsikko–Kulho) on ollut jo kesällä käytössä poikkeusreitti Sirkkalan sillan kautta. Linja 4 ei tilapäisesti kulje Kanavarannan ja Kimmelin pysäkkien kautta.

Koulukatu–Rauhankatu kiertoliittymän rakennustyön vuoksi Joensuusta Nurmeksen ja Lieksan suuntaan vuorot kulkevat väliaikaisesti reittiä: Kirkkokatu–Yläsatamakatu–Torikatu–Rauhankatu–Nurmeksentie–Teollisuuskatu. Pysäkit Koulukatu E ja P sekä Kanervala E ja P ovat tilapäisesti poissa käytöstä.