Sisältöjulkaisija

angle-left Juhlavuoden villasukat on valittu!

Juhlavuoden villasukat on valittu!

Kontiolahden kunta järjesti 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi villasukkakilpailun. Juhlavuoden villasukkakilpailu toteutettiin yhteistyössä Kontiolahden käsityöläiset ry:n ja Käsityömyymälä Tiuhtan kanssa. Kilpailuun osallistuvilta villasukilta edellytettiin, että niiden tulee jollain tapaa ilmentää Kontiolahtea; inspiraationa voi olla paikallinen luonto, ihmiset, kulttuuri, perinteet, henkilökohtaiset muistot tai kotiseudusta kumpuavat tunteet. Kilpailuun saapuikin toinen toistaan upeampia villasukkia tarinoineen.

Villasukkakilpailun voittaja valittiin yleisöäänestyksellä. Omaa suosikkiaan sai äänestää netissä sekä ampumahiihtostadionilla IBU-cupissa Kontiolahden kunnan infopisteellä. Villasukat lämmittivät äänestäjien mieliä ja ääniä annettiin yhteensä miltei 800!

Ylivoimaiseksi yleisön suosikiksi nousi sukka nro 5, Terhenin suunnittelemat Kontiolahti-sukat. Terhen kuvailee sukkiaan näin:

Minun Kontiolahteni on luontoa, ihmisiä ja yhteisöllisyyttä, perinteitä ja tulevaisuutta. Sukkien kuvioista voi löytää Höytiäisen aaltoja, metsää, karhuja, Pielisjoen kaloineen, karjalaisia kuvioita, iloisia ihmisiä ja elinvoimaisia kyliä, vaaramaisemia, traktorin jäljet, ampumahiihtoa (vai onko se sittenkin jalkapallo tai metsän mustikka?) ja näyttääpä siellä joku luisteluhiihtäjäkin kulkeneen. Sukissa on tietenkin myös karhun tassut ja Kontiolahden uusi hymynaamalogo. Halusin käyttää mallisukissa vain muutamia värejä ja tehdä värityksestä helposti omiin lempiväreihin muokattavan. Yksinkertaisimmillaan sukkien ilme muuttuu vaihtamalla sinisen värin toiseksi, mutta voi neuloa myös riemunkirjaviksi jämälankoja käyttäen.

Yleisöäänestyksen toisen sijan sai sukka nro 2, Työmatkalainen, ja kolmanneksi sukka nro 3, Kontiolahden nimikkopuun innoittama Syyspihlaja-villasukka.

Paljon onnea voittajille! Voittajavillasukkien ohje on ladattavissa Kontiolahden juhlavuosisivustolta, jotta jokainen voi halutessaan tehdä itse upeat Kontiolahti-sukat. Kilpailuun lähetetyt villasukat lahjoitetaan joulun 2023 alla paikalliselle hyväntekeväisyysjärjestölle.