Sisältöjulkaisija

angle-left Kasvomaskit ja muut turvaohjeet Joensuun seudun joukkoliikenteessä

Kasvomaskit ja muut turvaohjeet Joensuun seudun joukkoliikenteessä

Joensuun seudun joukkoliikenne tiedottaa:

THL antoi suosituksen 13.8.2020 kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa on vaikea välttää lähikontakteja. THL:n suositus koskee kaikkia sairaanhoitopiirejä, joiden alueella on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Tässä vaiheessa suositus ei kuitenkaan koske Siun Soten eli Pohjois-Karjalan aluetta, koska tartuntoja ei ole alueella kyseisenä aikana esiintynyt (tilanne 12.8.). Tilanne elää kuitenkin päivittäin ja tilannetta voi seurata THL:n sivuilta.

Kasvomaskien käyttö on yksi varotoimi koronaviruksen leviämistä vastaan. Muut turvallisen matkustuksen ohjeet ovat edelleen yhtä tärkeitä kuin ennenkin: älä matkusta sairaana, pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan, muista pestä kädet ja jos on tarpeen yskiä tai aivastaa, tee se hihaan tai nenäliinaan.

Ylimääräistä käteisen käyttöä suositellaan välttämään. Käytä matkustaessasi mobiililippua tai Waltti-korttia. Waltti-kortin voi ladata etukäteen nettipalvelussa osoitteessa: kauppa.waltti.fi tai JOJO-matkakortin latauspisteillä Isossa Myyssä tai Joensuun pääkirjastossa.

Maskiohjeistuksessa seurataan kansallisia ja alueellisia suosituksia ja tarkennetaan omaa ohjeistusta tarvittaessa.