Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Kevään viimeiset viikot tuovat väljyyttä koulukuljetuksiin Kontiolahdella

Kevään viimeiset viikot tuovat väljyyttä koulukuljetuksiin Kontiolahdella

Kontiolahdella esi- ja perusopetuksen kaikki koulukuljetusreitit käynnistyvät normaalin kapasiteetin ja aikataulujen mukaisesti, kun kontaktiopetus alkaa 14.5. Koulukuljetusta käyttävien oppilaiden määrää vähentää kevään viimeisten viikkojen aikana muun muassa lukion opiskelijoiden poissaolo kontaktiopetuksesta, normaalistikin kevään aikana lisääntyvä pyörien ja mopojen käyttö sekä huoltajien ennalta hakemat poissaolot. Kontiolahdella 10 prosentille oppilaista on haettu poissaololupa ennakkoon.

– Kevään eteneminen Pohjois-Karjalassa antaa hyvät mahdollisuudet omatoimiseen koulumatkojen kulkemiseen, jos se koulumatkan pituuden ja turvallisuuden puolesta on mahdollista. Kannustamme kaikkia kevään korvalla koulu- ja työmatkojen kulkemiseen omin voimin mahdollisuuksien mukaan, opetuspäällikkö Teemu Piirainen kertoo.

Kouluun voi tulla vain täysin terveenä. Koulumatkoilla oppilaat ohjataan noudattamaan yhteisiä hygieniaohjeistuksia ja huomioimaan tilanteen mahdollistamalla tavalla etäisyys muihin oppilaisiin. Henkilökunta kertaa hygieniaohjeet oppilaiden ikätason mukaisesti kouluun palattaessa. Kuljettajat opastavat ja neuvovat oppilaita tarvittaessa. JoJo-reittivuoroilla käytettävät koululaisten Waltti-kortit ovat käytössä torstaista 14.5. alkaen.

Huoltajille tarkempi tiedote on lähetetty Wilman kautta 12.5. aamupäivällä.

Jojo-vuorot

Opetushallituksen sivuilla lähiopetukseen palaamisesta

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi