Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden alakoulujen hiihtoviikko liikuttaa yli 1600 lasta

Kontiolahden alakoulujen hiihtoviikko liikuttaa yli 1600 lasta

Suomen liikkuvimmassa kunnassa alakoulujen hiihtoviikko tuo liikettä yli 1600 oppilaalle ja eskarilaiselle. Kontiolahden kunnan alakoulujen jo perinteeksi muodostunut hiihtoviikko pidetään ampumahiihtostadionilla 27.2.–3.3. Kukin koulu osallistuu hiihtoviikolle yhtenä päivänä, ja perjantai on varattu kaikkien eskarilaisten liikkumiseen.

Tapahtumassa on erilaisia toimintarasteja, jotka oppilaat kiertävät koulunsa talviliikuntapäivän aikana. Päivä perustuu oppilaiden ja henkilöstön omaehtoiseen tekemiseen. Luvassa on muun muassa sprinttihiihtoa, nopeuslaskua, frisbeegolfia ja lumileikkejä.

– Yhteistyönä toteutettu hiihdon teematapahtuma tuo leikinomaisesti talviliikunnan riemua ja yhdessä tekemisen iloa oppilaille, eli on mitä parhain tapa saada lapset ulkoilemaan ja liikkumaan, Kontiolahden kunnan opetuspäällikkö Leila Kurki sanoo.

Ohjelmaan kuuluu myös koulujen yhteinen matkahiihtohaaste, joka on 5344 kilometriä. Kontiolahden kunnan juhlavuosi näkyy hiihtoviikon teemassa, joka on Hiihdä siellä, missä olet onnellinen.

Lisäksi lapset saavat nauttia paikan päällä Kontiolahden kunnan ravintopalveluiden valmistaman lämpimän koululounaan. Hiihtoviikko järjestetään Kontiolahden kunnan perusopetuksen, Kontiolahden Urheilijoiden ja Kontiolahti Outdoorin yhteistyönä.