Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Kunta on tehnyt muutoksia palveluihin valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti

Kunta on tehnyt muutoksia palveluihin valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti

Uutista on päivitetty 31.3.2020 kello 17.50
 
Suomen hallitus totesi tiedotustilaisuudessaan 16.3.2020 kello 16.50 Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi:

Tämä tiedote täydentää 13.3.2020 Kontiolahden kunnan asukkaille annettua tiedotetta.

Kontiolahden kunta toivoo kaikille asukkaille malttia ja rauhallisuutta. Kontiolahden kunta seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti. Kannattaa välttää turhaa liikkumista, huolehtia käsihygieniasta sekä omasta ja läheisten terveydestä.

Tähän on kootusti listattu koronaviruksen vaikutukset Kontiolahden kunnan palveluihin.

Perusopetus ja lukio
· Koulut suljetaan 18.3.2020 alkaen 13.5.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.
· Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetus niille lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Tästä tulee ohjeet koteihin Wilman kautta.
· Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville.
· Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lapsi jää kotiin, jos siihen on mahdollisuus.
· Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan tiivistetyssä aikataulussa aikaisemmin ilmoitetun mukaisesti viikon 12 aikana.

Varhaiskasvatus
· Valtioneuvosto suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.
· Varhaiskasvatuksen yksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Varhaiskasvatuksen järjestelyistä ilmoitetaan Daisyn kautta.

Vapaa-aikapalvelut
· Kirjastot ja kirjastoautot, liikunta- ja kuntosalit, nuorisotilat, kerho- ja kokoontumistilat sekä kulttuuritilat suljetaan 18.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Vierailut ja väen kokoontumiset
· Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
· Toimintaohjeena on, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.
· Huolehditaan läheisistämme ja muistetaan tarkistaa, että iäkkäillä tai yksinäisillä naapureillakin on asiat hyvin, kun yhteiskuntamme on poikkeustilanteessa koronaviruksen takia.

Muut
· Kaikki asiointi kunnan virastotaloille hoidetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kunnan virastotalot on suljettu. Yhteyttä tulee ottaa ennen mahdollista asiointia puhelimitse tai sähköpostilla.
· Kunnan kassapalvelut ovat kiinni toistaiseksi.
· Kaikki kunnan järjestämät tapahtumat on toistaiseksi peruttu, koskee myös kunnan tiloissa järjestettäviä tapahtumia.
· Kuntouttavan työtoiminnan toiminnot keskeytetään toistaiseksi.
· Seudullista joukkoliikennettä sopeutetaan ja tarkempaa ohjeistusta voi seurata nettisivuilla osoitteessa https://jojo.joensuu.fi/.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi