Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta palkitsi vuoden loistavimmat

Kontiolahden kunta palkitsi vuoden loistavimmat

Kontiolahden kunta on jakanut vuosittaiset kulttuuri-, nuoriso- ja vanhustyön palkinnot sekä vuoden liikuttajan palkinnon.

Innostavin järjestötoimija -palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Järjestötoimijapalkinnon myöntää Kontiolahden kunnanhallitus Kontiolahden paikallisen järjestöasiainneuvottelukunnan KonJanen esityksestä. Palkitsemiskriteereinä ovat muun muassa aktiivinen ja esimerkillinen toiminta paikallisen järjestötoiminnan ja muun vapaan kansalaistoiminnan edistämisessä.

Palkinnot luovutettiin Vuoden loistavimmat -palkitsemisjuhlassa tänään keskiviikkona 13. joulukuuta. Kunta jakoi myös henkilöstönsä vuoden innostavimman työntekijän ja esihenkilön palkinnot, joilla halutaan nostaa esille loistavimmalla asenteella kunnassa tehtyä työtä.

Kontiolahden kunta onnittelee palkinnonsaajia!

 

Vuoden 2023 palkittavat perusteluineen:

 

Kulttuuripalkinto: Faina Kukkonen
Faina on iloinen ja elämänmyönteinen persoona. Karjalan kielen taitaja, valoisa runojen lausuja sekä runojen kirjoittaja. Hänen ensimmäinen runokirjansa on julkaistu tänä vuonna, ja Faina on myös tuonut elämäntarinansa osaksi Muistojen Raja -museon sisältöjä.

Nuorisopalkinto: Sons of Sorrow
Sons of Sorrow on kontiolahtelainen nuorista koostuva yhtye. Yhtyeessä soittavat Tuukka Jauhiainen, Väinö Kettunen, Juuso Noropirtti, Roman Pankov ja Niko Vanninen. Yhtye aloitti toimintansa kolmejäsenisenä yläkoulun bändikerhossa vuonna 2020 ja on jatkanut harjoitteluaan kunnan bänditilassa. Sons of Sorrow voitti kuluvana vuonna myös Joensuun Music Against Drugs -musiikkikilpailun.

Vanhustyön palkinto: Vertaisohjaajat (ikäihmisten liikuntaryhmät)
Kontiolahti on valittu Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi vuonna 2023. Tässä liikkuvuuden uudessa ajassa korvaamattomia tekijöitä ovat olleet ikäihmisten liikkumisen vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Vapaaehtoiset vertaisohjaajat ovat ansainneet palkintonsa liikkumisen eteen tehdystä pyyteettömästä työstä ja esimerkillisestä toiminnasta ikäihmisten hyvinvoinnin tueksi.

Eläkeläisneuvoston jakamat kunniamaininnat:
Raija Tuononen. Kontiolahden kunnan eläkeläisneuvosto haluaa muistaa Raija Tuonosta kunniakirjalla aktiivisesta yhdistystoiminnasta ja lämpimästä yhteishengestä. Kiitokset Raijalle pitkästä yhdistystyöstä!
Seija Saarinen. Kontiolahden kunnan eläkeläisneuvosto haluaa muistaa Seija Saarista kunniakirjalla veteraanijärjestötyöstä. Seijan avuliaisuus on vertaansa vailla. Suuret kiitokset aktiivisuudesta ja auttamistyöstä Seijalle!

Vuoden liikuttaja -palkinto: Simo Hirvonen ja Esa Manninen
Vuoden liikuttajat ovat tehneet pyyteetöntä vapaaehtoistyötä ihmisten liikkumisen edistämiseksi ylläpitämällä Onkilammen jäällä luistelurataa, joka on liikuttanut satoja ihmisiä yli kuntarajojen. Vuoden liikuttajat ovat näyttäneet loistavaa esimerkkiä, miten asuinympäristöön ja lähivirkistysmahdollisuuksiin voi vaikuttaa omalla toiminnallaan.

Vuoden innostavin järjestötoimija -palkinto: Timo Rosenius (Lehmon kyläyhdistys ry)
Timo Rosenius on aktiivinen, idearikas ja aikaansaava Lehmon kyläyhdistyksen järjestötoimija. Timo toimii yhteisen asioiden eteen, olipa sitten kyse kylätapahtumista tai ympäristötalkoista. Timo tuo Lehmolle positiivista paikallista näkyvyyttä ja on toimelias toimeenpanija, joka osaa innostaa muita mukaan!

Vuoden innostavin työntekijä: Sari Ryynänen, luokanopettaja ja Tuija Huusko, ruokapalvelutyöntekijä
Sari Ryynänen vetää oman luokkansa lisäksi koulun oppilaskuntaa. Oppilaskunnan ohjaavana opettajana hän on omalla esimerkillään saanut sekä oppilaat että ympärillään olevan työyhteisönsä innostumaan ja loistamaan koulun yhteisöllisten tapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tekemättä numeroa itsestään Sari tekee työnsä tunnollisesti suurella sydämellä.

Tuija Huusko on koettu työpisteellään päiväkodissa huomaavaisena ja tilannetajuisena asiakaspalvelijana. Hän kohtaa päivittäin lämmöllä päiväkodin lapset ja aikuiset ja on aina valmis auttamaan heitä. Tuijan iloinen lauleskelu keittiössä työtä tehdessä ja mahtava huumori tuo hymyä arkiseen työpäivään päiväkodissa.

Vuoden innostavin esihenkilö: Tuomas Kukkonen, kuntatekniikan insinööri
Tuomas Kukkonen on helposti lähestyttävä esihenkilö, joka kuuntelee ja luottaa työntekijöihinsä. Hän viestii asioista selkeästi ja antaa tukea työntekijöilleen myös haastavissa tilanteissa. Tuomaksella on hyvin myönteinen ja iloinen asenne työhönsä, mikä näkyy kaikessa hänen toiminnassaan.