Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta panostaa nykyaikaisiin oppimisympäristöihin

Kontiolahden kunta panostaa nykyaikaisiin oppimisympäristöihin

Kontiolahdella koulut aloittavat lukuvuotensa torstaina 10. elokuuta. Lukuvuoden 2023–2024 alusta lukien Kontiolahden kirkonkylällä ja Lehmossa aloittavat yhtenäiskoulut, jotka antavat opetusta vuosiluokille 1–9.

Kunta on investoinut Kontiolahden ja Lehmon yhtenäiskoulujen moderneihin oppimisympäristöihin, jotka tukevat perusopetuksen opetussuunnitelman mukaista oppimista ja opetusta.

Kaksi yhtenäiskoulua

Jokaiselle kunnassa asuvalle lapselle on osoitettu koulupaikka hänen oman alueensa koulusta. Lehmon ja Kylmäojan alueella asuvat oppilaat opiskelevat vuosiluokat 7–9 Lehmon koulussa. Kaikkien muiden alueiden 7-9 -vuosiluokkien oppilaiden opetus on Kontiolahden koulussa.

Yhtenäiskoulujen muutos- sekä korjaustyöt ovat vielä osittain kesken ja ne joudutaan vielä huomioimaan koulujen toiminnassa.

Tasa-arvoinen ja nykyaikainen oppimisympäristö

Kontiolahden kaikkia kouluja yhdistää yhdenmukainen opetus, joka noudattaa yhtenäisen perusopetuksen linjauksia.

Kunta haluaa, että kaikki tulevat 7.-vuosiluokkalaiset saavat aloittaa opiskelun turvallisin ja luottavaisin mielin molemmissa yhtenäiskouluissa. Koulun alkaessa luokanohjaajat ovat oppilaitaan ulkona vastassa niin Lehmon kuin Kontiolahden kouluilla. Ensimmäisinä koulupäivinä oppilaat tutustuvat kouluympäristöönsä ja ryhmäytyvät luokanohjaajien ja tukioppilaiden johdolla.

Tulevana lukuvuotena yhtenäiskouluissa on joitakin uudistuksia aiempaan toimintaan nähden. Tästä lukuvuodesta alkaen molemmissa kouluissa toimivat pienryhmät oman alueensa oppilaille. Yhtenäiskoulut mahdollistavat eri ikäisten oppilaiden yhteistoiminnan sekä luokan- ja aineenopettajien joustavan yhteistyön.

Lisäksi jatkossa molemmat yhtenäiskoulut ovat sukkakouluja, eli kengät tulee jättää niille varatuille paikoille aina sisälle tullessa.

Turvallinen koulutie

Kunta kehottaa erityiseen varovaisuuteen autoilijoita ja kaikkia tielläliikkujia 10.8. alkaen, sekä huomioimaan etenkin aamu- ja iltapäiväliikenteessä, että koululaiset ovat palanneet katukuvaan.

Koulukyyditykset hoidetaan pääsääntöisesti julkisilla kulkuneuvoilla ja oppilaskuljetukset noudattavat Joensuun seudun joukkoliikenteen aikatauluja. Ensimmäisenä koulupäivänä linja-auton kyytiin pääsee ilman korttia ja linja-autokortit jaetaan oppilaille koulussa. Luokanohjaajat ja koulujen muu henkilökunta auttavat, että jokainen oppilas löytää päivän loputtua oman koulukuljetuksensa takaisin kotiin – linja-autot eivät lähde matkaan ennen kuin kaikki koululaiset ovat kyydissä.

Koulun aloituspäivänä torstaina Kontiolahden yhtenäiskoulun läheisyydessä sekä mahdollisuuksien mukaan myös Lehmossa toimii pelastuslaitoksen järjestämä suojatiepäivystys, joka ohjaa liikennettä ja varmistaa oppilaiden turvallisen koulutien.

Huoltajia pyydetään lukemaan koulujen omat infot koulutyön alkamisesta, jotka julkaistaan Wilman tiedotteena ja koulun Pedanet-sivuilla.