Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta sai yhteisötaiteilijan

Kontiolahden kunta sai yhteisötaiteilijan

Kontiolahden kuntaan valittiin yhteisötaiteilijaksi teatteriohjaaja Tiia-Mari Mäkinen. Määräaikaisen yhteisötaiteilijan tehtävä syntyi kun aiemmin taiteilija-avustuksiin käytetyt määrärahat haluttiin kohdentaa uudelleen yhteisöllisyyttä tukevalla tavalla.

Yhteisötaiteilijan työnkuvaan kuuluu yhteisötaideprojektien suunnittelu ja toteutus. Yhteisötaiteen lähtökohtana on yhteisö, jossa projekteja toteutetaan yhteisön jäsenten voimin erilaisten taiteellisten ja osallistavien menetelmien kautta. Yhteisötaideprojektit ovat vuorovaikuttamisen taidetta, jossa tekijyys on jaettu kaikkien osallistujien kesken.

Mäkinen työskentelee Kontiolahdella kaikenikäisten paikallisten asukkaiden kanssa marras–joulukuun aikana. Projektien toteuttamisessa käytetään osallistavia ja taidelähtöisiä menetelmiä. Projekteista tiedotetaan tarkemmin lokakuun lopulla, ja niihin toivotaan osallistujia kunnan alueelta. Syystalven aikana toteutettavat projektit pyrkivät edistämään sukupolvien välistä dialogia, asuinympäristön moninaisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.