Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta vahvistaa yritysvalmennusta lisäämällä Loikka-seteleihin osoitettua määrärahaa

Kontiolahden kunta vahvistaa yritysvalmennusta lisäämällä Loikka-seteleihin osoitettua määrärahaa

Kontiolahden alueella toimivia yrityksiä kannustetaan olemaan kaikissa yrityskehittämiseen ja -neuvontaan liittyvissä asioissa yhteydessä suoraan Kontionloikka Oy:n henkilöstöön. Vuoden 2022 aikana Kontiolahden kunta on ostanut Business Joensuulta yritysten kasvupalveluita, joiden vähäisen käytön vuoksi määräaikaista sopimusta ei jatkettu sen päätyttyä vuoden 2022 lopussa. Sen sijaan kunnanvaltuusto päätti talousarvion yhteydessä, että vuonna 2023 kunta vahvistaa yhteistyötä Kontionloikka Oy:n kanssa yritysten kasvun ja kehittämisen osalta lisäämällä Loikka-seteleihin osoitettua määrärahaa.

– Olemme tyytyväisiä, että kunta haluaa panostaa paikallisesti alueen elinvoiman kehitystyöhön, sillä Kontionloikan palveluiden kysyntä on kasvanut tasaisesti vuodesta toiseen. Vuosi 2022 oli ennätyksellinen asiakasmäärällä mitattuna. Jatkamme loistavalla asenteella kohti tulevaa ja toivomme, että yritykset Kontiolahdella ovat matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin, kertoo Kontionloikan toimitusjohtaja Annu Räsänen.

Kontionloikka on tuottanut vuoden 2019 alusta saakka kunnan elinvoima-, yritysneuvonta- ja yrityskehittämisen palveluita. Kontionloikan tarjoamia palveluita on täydennetty vuosina 2019–2021 rahoittamalla Business Joensuun toteuttamia yrityskehittämishankkeita ja lisäksi muiden osapuolten toteuttamia hankkeita, joissa Business Joensuun rahoitusosuutta on ollut mukana. Vuoden 2023 alusta alkaen Kontiolahden kunta lisää Kontionloikka Oy:n rahoitusta kasvupalveluiden mahdollistamiseksi.

– Voin ilolla todeta, että yrityksiltä ja sidosryhmiltä on tullut todella positiivisista palautetta Kontionloikan toiminnasta kunnalle. Lisäpanostuksella yritysten kasvuun siivittäviin palveluihin haluamme tukea alueen elinvoimankehitystä, kertoo Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen.

Kontiolahden kunnanhallitus hyväksyi maanantaina 16.1. kokouksessaan kunnan ja Kontionloikan välisen palvelusopimuksen elinvoimapalveluista, yritysneuvonnasta ja yrityskehittämisestä.