Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden uusi sote-asema on valmistunut

Kontiolahden uusi sote-asema on valmistunut

Kontiolahden uuden sosiaali- ja terveysaseman työmaa on valmistunut aikataulun mukaisesti. Rakennuksen vastaanottotarkastus oli maanantaina 31.1.2022. Kunta on rakennuttanut Kontiolahden kirkonkylälle sote-aseman, jota Siun sote vuokraa.

Siun sote aloittaa uusien tilojen kalustamisen siten, että tavoitteena on päästä muuttamaan viikolla 8. Toimintojen siirtyminen vanhasta terveysasemasta uuteen tapahtuu vaiheittain ja Siun sote tiedottaa siitä itse tarkemmin.   

Uuden sote-aseman ensimmäisessä kerroksessa on muun muassa Islabin näytteenottotilat, lääkäreiden ja hammaslääkäreiden vastaanottotilat sekä lapsiperhepalveluiden ja mielenterveys- ja päihdepalveluiden tilat. Terveyskeskussairaala ja henkilökunnan tilat on sijoitettu rakennuksen toiseen kerrokseen. Eläinlääkäri jää toistaiseksi vanhan terveysaseman tiloihin nykyiselle paikalleen.

Vanha terveysasema tullaan aikanaan purkamaan kokonaan pois. Tarkkaa purkuaikataulua ei ole vielä laadittu, mutta todennäköisesti purkaminen siirtyy vuodelle 2023. Tähkäkoti jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissa viereisen terveysaseman purkamisen jälkeen.

Sote-aseman pihassa uudet parkkipaikat otetaan asiakkaiden käyttöön siinä vaiheessa, kun toiminnot rakennuksessa alkavat. Kalustuksen ja muuton aikana parkkipaikkoja tarvitaan muuttoautojen käyttöön. Muuton aikana asiakkaat voivat edelleen pysäköidä tällä hetkellä käytössä oleville asiakaspaikoille.

Sote-aseman rakentamisen kustannusarvio oli 7,37 miljoonaa euroa. Hanke näyttää toteutuvan selvästi alle kustannusarvion, vaikka taloudellinen loppuselvittely on vielä pitämättä.