Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti on Vuoden 2020 Yrittäjyyskunta

Kontiolahti on Vuoden 2020 Yrittäjyyskunta

Maakunnan Vuoden 2020 Yrittäjyyskunnaksi valittiin Kontiolahden kunta, Pohjois-Karjalan Yrittäjät tiedottaa.

Yrittäjien tiedote kokonaisuudessaan:

Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovutti Kontiolahdelle Maakunnan Vuoden 2020 Yrittäjyyskunta -palkinnon tiistaina 17.11. Joensuussa pidetyssä alueellisessa Kunnallisjohdon seminaarissa.  Huomionosoitus luovutettiin nyt 17. kerran. Palkinnolla yrittäjät haluavat kannustaa maakunnan kuntia aktiiviseen ja aloitteelliseen elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikkaan.

Palkinnolla Pohjois-Karjalan Yrittäjät haluaa huomioida vuoden 2020 aikana elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikassaan hyvin ansioituneen kunnan. Palkinnon perusteissa kiinnitetään huomiota kunnan elinkeinotoimen resursseihin, tehtyihin konkreettisiin yrittäjyys- ja elinkeinotyön toimenpiteisiin ja tapahtumiin sekä kunnan yhteistyöhön yrittäjäjärjestön ja muiden toimijoiden kanssa.

Kontiolahden kunnan toiminta on yrityslähtöistä kaikilta osin. Kunnan kehittämisyhtiö Kontionloikka Oy on onnistunut palvelemaan yrityksiä matalalla kynnyksellä. Yrittäjille tarjotaan palveluita kotiovelle ja ollaan aktiivisesti yhteydessä yrityksiin. Kontiolahden Yrityspalvelu Oy rakentaa aktiivisesti tiloja yrityksille ja kunnan teollisten työpaikkojen määrä on kasvanut merkittävästi.

Maankäyttö ja lupapalvelut ovat saaneet hyvää palautetta yrityksiltä. Kunnan menestyminen on suoraan kytköksissä yritysten määrään ja työpaikkoihin: tämä on ymmärretty kunnan päätöksenteossa. Päättäjät ovat sisäistäneet yrittäjien merkityksen kunnalle. Yrittäjien kuntabarometrin mukaan Kontiolahti on kokoluokassaan Suomen 8. yrittäjäystävällisin kunta vuonna 2020 ja maakunnan kunnista paras.

Kontiolahdella on päivitetty elinkeinopoliittinen ohjelma sekä yritysvaikutusten arviointi käytössä. Kunnan päätöksenteko on yritysten kannalta avointa sekä tehokasta. Kontiolahdella on ajantasainen hankintaohjelma ja kunta kumppanina ottaa yrittäjät huomioon alle kynnysarvojen olevien hankintojen kilpailutuksessa ja ohjeistuksessa.

Kontiolahden kunta on onnistunut hyvin informoimaan yrityksiä koronakriisissä ja antanut muun muassa vuokrahelpotuksia yrityksille. Kunta sai nopeasti jakoon yksinyrittäjätuet.

Kunta on myös konkreettisesti panostanut matkailuun esimerkiksi viikko-ohjelmien julkaisu ja matkailuhankkeet.

Tulikiila-taidetakomon valmistaman kiertopalkinnon otti vastaan Kontiolahden kunnan edustajina kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Kuusela, kunnanjohtaja Jere Penttilä sekä Kontionloikka Oy:n ja Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Annu Räsänen.